Mitt i veckan och någon...

Har precis landat i min mans fåtölj hemma, hans eftersom han alltid eller oftast sitter i den, förutom då jag vill ladda min dator. Alltså laddar jag datorn och passar på att skriva lite här. 
Ett middagstips, Pitabröd fyllda med kyckling, grönsaker och två goda såser. 
Så gott!
Recept;
pitabröd, som man kan baka själv, vilket jag gjorde förr i tiden. Köper dem nu, och värmer i brödrosten i ca 1 minut.
Kycklingfileerna marineras i en röra av;
2 tsk paprikapulver
1 msk sambal oelek
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk olivolja
salt och peppar
 
Låt marineras i minst 30 min, stek sedan i ugnen, 200° i ca 20 min Se till att  kycklingfileérna är genomstekta. Skiva dem. 
 
Sås 1
2 dl matyoghurt
1 dl majonäs
1 pressad vitlöksklyfta
1 kryddmått cayennepeppar
salt
 
Sås 2
1,5 dl mild ajvar relish
1 dl tomatpuré
1,5 dl rapsolja
2 msk sambal oelek
saölt och peppar
 
Servera i pitabröd med färsk koriander, gurka, tomat, rödlök och salladsmix. 
 
Annars har vi ju passerat Valentin, d v s "Alla hjärtans dag". Hur vi firar den dagen ser väldigt olika ut, år från år. Men jag gillar ju att skapa lite magi då och då i vardagen, och tycker det är ett fint avbrott i vinterns vardagar. Nu blev det inget firande hemma utan på jobbet, det kan vara fint det med.
 
På måndag direkt efter jobbet började jag baka, och laga mat. Mat till tisdagskvällens kvällsmöte med Fritids. Jag valde som tur var att göra något jag kan få till rätt så lätt, en smakrik köttfärssås. Medan första kakan gräddades i ugnen gjorde jag köttfärssåsen som sedan fick puttra på medan nästa kaka vispades och gräddades. Allt på en och samma gång. Resultatet, en chokladkaka och en sockerkaka med lite smarrig frosting ovanpå. 
 
Nöjd när jag så där 20.00 satte mig i soffan med en kopp rykande hett te. Jag hade städat undan allt stök i köket, i en stor glasburk -  köttfärssås som skulle in i kylen och på bordet två kakor att täcka över och ställa ut på verandan över natten. 
Frostingen tog jag med mig i en skål till skolan dagen därpå, lättare att transportera då. 
Dukade i personalrummet  innan första fikarasten. 
Det blev rast och pedagogerna droppade in allt eftersom. 
Dagen gick lite snabbare än annars, och det blev sen eftermiddag. 
Jag och Annika tog tag i ett målningsjobb som hade påbörjats under jullovet.
 
Våran bildlärare Ann-Eirin visade vad eleverna hade skapat på bildlektionerna under dagen. Uppdraget var att måla utifrån olika perspektiv. 
Så fint!
 Nu har skolans skidveckor startat, och jag älskar att varje år den här tiden på året få se alla skidor som pryder skolans ytterväggar. Så här ser det ut på de flesta skolor runt om, i vårt län i alla fall.
Någon, är en spännande person. Ingen vet riktigt vem det är, många kan ana, men ingen tror att det är dem själva i alla fall. 
Den här gamla soffan var trären innan, och lite tråkig. Den hade ju fått färg under jullovet, sedan glömdes den bort, och nu ville vi inte vänta längre på att någon skulle färdigställa det som var påbörjat. Sagt och gjort, vi målade den och ett skåp, klädde om sofflocket och...det kanske var vi som var någon?
tadaa - så fint!!!
Medan vi målade och pysslade på med soffan fick David koka pasta, såsen värmdes och sedan åt vi middag tillsammans. Efter middagen hade vi möte tillsammans och så småningom var den här långa dagen till ända. 
 
Man kan fira "Alla hjärtans dag" på alla möjliga sätt, t ex med kvällsjobb på skolan. 
Och jag tycker det är rätt så skönt att måla, lite av meditation, man går ner i varv och plötsligt andas man ett snäpp lugnare än annars.
 
♥ Maria
  •  

Kommentera inlägget här: