Lördagsmys och Söndagsbestyr

I går kväll då min man såg på hockey, igen, traskade jag iväg till våra barnbarn här i byn. Med mig hade jag två paket som den engelska tomten lämnat hos oss.  
De som nu ligger kvar är till barnbarnen som bor på Skurholmen. 
Det är nämligen så att vår engelska tomte tar sig in i vårt hus lagom till varje adventshelg före jul.
Ibland har man flyt, som i går då jag ramlade över en hel del barnböcker som Biblioteket i Gammelstad sålde ut för en billig peng. De kommer på något märkligt vis att hamna i julstrumpan. Jag gör så, köper second hand då jag hittar fynd som jag ser att jag kan ha användning för. 
August visade deras julgran som de klätt under dagen. 
Olivia som åkt skidor vilade sig framför en gammal julkalender " Mysteriet på Greveholm" från 1996. 
Här satt jag och sippade på te och väntade på att min mans kulle ta en promenad hit efter hockeyn så kunde vi ta oss hem tillsammans. 
Då vi gick hem blev det en genvägen genom skogen. 
Glögg och pepparkakor, nu kör vi advent. 
Vi bakade glödkakor i går. Fint att ha i frysen. 
Så gott!
Något som var det godaste jag visste som barn, nygräddad glödkaka med Kalles kaviar på, mums!
 
Söndag...
En helt vanlig söndag, först en lång promenad i gatlyktornas sken, och jag tror hela vår by sov då vi traskade runt i racerfart, vi blev varma trots den kyliga morgonen. Sedan frukost. 
Första advent, vi bestämde oss för att städa lite här och lite där i vårt hus. 
Jag har verkligen haft en lugn dag i dag, även om jag städa lite har jag till och med läst ut boken om Charlotte Kallas liv som skidåkare. En resa som startar då hon som liten började åka skidor i Tärendö fram till i dag då hon slutat tävla och blivit mamma. Roligt att hon nämner min kusin Monika i början av boken, och ja, Monika är en stark kvinna som vet vad hon vill. Jag tycker precis som Charlotte väldigt mycket om Monika och har gjort det ända sedan jag var liten. 
 
Jag skulle ju ta en läspaus, men så blev det inte. Jag skyller på min man som ser så mycket på hockey, för då blir jag rastlös och behöver något att göra, alltså läser jag, ibland i alla fall, eller hänger med mina barnbarn eller...något sådant.  
 
Nu ska jag byta om och tagga för träning.
Ha det gott i advent!
♥ Maria
Kommentera inlägget här: