Julmarknad och Adventskalender i Stadsparken

De här veckorna före jul är så maxade med händelser, så jag struntar helt enkelt i en del trevliga tillställningar så som Julmarknader och sådant, även om det är väldigt mysigt. Men så händer det, så som i går då jag hade det alldeles för lugnt. Det slog mig att det faktiskt var julmarknadshelg. Jag promenerade till Sunderby Folkhögskola och den årliga julmarknaden där. 
Här hamnar man direkt man kommer in genom grinden i finaste julmyset. 
I entrén finns nästan alltid spännande utställningar. 
Skoj, att studera duktiga konstnärers alster som de ställer ut och som är till salu, en och annan hantverkare med stickat, snidat osv fanns också på plats.
Fika fanns att köpa, men jag hade fikat hemma.
Fint.
Oj, så fin keramik. Tekoppen hade jag kunnat köpa, men gjorde inte det. Jag har ju sagt var en hel del koppar, men en till hade jag faktiskt behövt...
Julstämning och jag hittade till och med en julklapp till någon här. 
Traskade hem genom den vintervackra byn. Det var julmarknad även i Kyrkbyn den här helgen, men jag valde en lugn kväll hemma med en bra film som jag hittade på SVT play, "Love, Rosie" bra om ni gillar kärleksfilmer. Jag var ju ensam hemma den här helgen, och då får man passa på att se filmer som vissa andra inte gillar. 
Jag fick den här bilden av min man, på två av våra tre gossar. 
De är uppe i Kainualsjärvi och försöker jaga trots snö och kyla. När de kom dit på fredagskvällen var det  2° i huset deras. Det blev till att elda i spisen innan de kunde sova. 
Här ett litet projekt som jag fixat klart.
Ett enkelt gammalt bord som min man gjort i slöjden då han gick i sexan. Rätt så fint ändå med ny färg på. 
I dag: Adventskalendern i Stadsparken med några barnbarn. 
Sedan 1995 har det varit ett stående inslag, varje dag från 1 december till Julafton. Tallen i bakgrunden som varje år säger något klokt för att allt ska bli bra. 
 
I år var det granen, som ville julpyssla,
och Lussekatten som ville baka och en Tomte som inte kunde bestämma sig. Ett otroligt fint arrangemang av Lulestassteater. 
Vi värmde oss med ett fika på BO:s innan vi åkte hem. Hemma hos oss lagade vi middag och pysslade på tills alla jägare kom hem, och efter lite lek åkte de trötta barnen hem för att bli nattade av sin far. 
Ett farligt gott fika. Nu ska jag gömma burkarna med biscotti, gömma dem så jag inte hittar dem .
 
 
♥ Maria
 
 
 

Kommentera inlägget här: