Ett potpurri av händelser och dagar som gått.

Ensam hemma, Lukas har match och min man skulle ha min bil och ta med sig några killar från laget till Rosvik i kväll. "Du får köpa dig något att äta på vägen hem", skrev han till mig. Alltså ingen vanlig vardagsmiddag, då fick det bli en pizza.
Kyligt ute.
 
Nu ett potpurri...
Vi har fikat hos Lukas en kväll, fast det var ju länge sedan nu. 
Saffransbullar från Lilla Skafferiet, gott.
Jag hade med mig eget te. Har börjat göra så då jag hälsar på mina barn. Frida och Lukas är de som kan dricka te med mig, men kommer jag hem till dem är teet oftast lite för gammalt för att jag ska tycka att det är ok. 
 
Det här var ju ett tag sedan och i helgen har han roat sig i Umeå med kompisar, så jag frågade honom i dag om han har hängt upp stjärnor och satt fram adventsstakar. 
Det hade han inte. På måndag var det hockeyträning och i kväll match. Men i morgon ska det ske sa han, han har bjudit sin syster med familj hem till sig på middag och samtidigt skulle det göras julfint. Smart, att få hjälp av storasyster om det skulle behövas, tänker jag. 
 
Jag förstår inte vad som hänt med mig, men jag har för första gången i mitt liv flera julklappar färdiga , redan nu.
Det är inte många, men fler än jag haft färdiga så här tidigt någonsin. 
På mitt kontor låg en fin adventskalender med te i, från en gullig lärare. Så glad jag blev, har nog inte fått en adventskalender sedan jag var barn. Jag är som ett förväntansfullt barn, när jag andaktsfullt öppnar dagens lucka för att få se vilket te som gömmer sig där. 
I personalrummet har spänningen ökat då det dras en namnlapp varje dag. Anders fick första paketet, ett par hemstickade sockar, så himla fina. En hälsning fanns med, om att han skulle få byta dem till rätt storlek, om det visade sig att de var för små. Så generöst tänkt. 
Han var glad över att få slippa frysa om fötterna framöver. 
 
Från sockar till ett boktips!
Den har år 4 på skolan som högläsningsbok, omtyckt av eleverna. 
 
Tillbaka till nutid, jag ska se en julfilm nu, innan natten. 
En julfilm och något gott kanske. Eller inte, klockan är för mycket nu.
 
Det får bli film i morgon istället. 
 
♥ Maria 
Kommentera inlägget här: