Vardagsmat

Nu då jag och min man bor själva utan hungriga söner framför allt, kan man faktiskt äta soppa till middag utan att någon blir irriterad över att inte bli mätt. 
Till soppa tycker jag att man behöver ett gott bröd. Gärna en skiva ost till brödet. 
Spenatsoppa med ägghalvor, gott en vanlig vardagskväll. 
 
I kväll kom August och hans pappa förbi. Farmor fick en stunds undervisning av August i hur man ritar och skriver på en platta.
En mysig kväll. 
När vi var ut och åt förra veckan delade Bitte med sig av inredningstips hon fått inspirerad av Feng Shui. Hon berättade att man ska ha något grönt och då levande gröna växter, något av naturmaterial i sin inredning t ex en pall i trä eller korgar etc. Håller med henne, och gärna färre gröna växter, än massor,  men de man har ska må bra.  Jag läste ju en del om Feng shui för så där 15 år sedan, och har väl omedvetet anammat en del av de tankarna, tänker jag då jag ser mig om i mitt hem. Det är bland annat där ifrån mina tankar om "ordning och reda" kommer. Så klart har jag det i mina gener också, min mamma är en ordningens människa vilket sätter sina spår. Om någon skulle fråga min mamma och min bror om mitt ordningssinne skulle de nog sucka. Helt säkert, för om jag försöker hålla ordning, försöker alltså, så är min bror och mamma pedanter, enligt mig. 
 
Inom Feng shui som jag minns så pratar man om att skapa harmoni, en bra balans och om energi, om att oordning och stök stjäl energi, även om oordningen är gömd bakom en dörr. För mig är det så, en konsekvens av att vara uppfostrad av en mamma som alltid hade allt på sin plats. I mitt liv har jag däremot mött och möter människor som inte verkar det minsta dränerade på energi fast deras hem är en plats de aldrig ägnar sin tid till. Så därav tänker jag att vi har olika personligheter, eller så är det helt enkelt vårt sociala arv som präglat oss till ordningssamma eller obrydda. Är man obrydd så ser man kanske inte oordningen och då stjäl den inte heller energi, eller?
 
Säkert är det dock, att den som har ordning slipper slösa tid på att leta, vilket är en stor vinst, speciellt på en arbetsplats. Oordning stjäl energi, energi som ska användas till uppdraget man har på sin arbetsplats och inte till att leta material, verktyg eller annat, som kostar arbetstid och skapar irritation hos den som letar. 
När jag tog min lunchpromenad funderade jag på Feng shui och hur man får energier att flöda fritt. Här vid den här havsfjärden vände jag och traskade tillbaka till skolan. Ser ni förresten att  det är vatten på isen? Nu är det så varmt så att isvägarna har stängts här hos oss.
 
På skolan har vi börjat planera för skolavslutningen, det gäller att vara väl förberedd. 
 
♥ Maria 
 
Kommentera inlägget här: