Lite mer av Göteborg

Det är inte så ofta jag är i Göteborg, och nu när jag ändå hamnade här några dagar på kongress, så bestämde jag mig för att bli gäst hos mina barns gulliga kusin Alexandra och henns lika fina familj. 
Här på Landala hamnade jag så småningom efter att kongressen var slut för den här gången. En superfin lägenhet med massor av fina vintagemöbler som skvallrar om en fläbess för 1950- kanske 60-tal. 
Alexandra, Zein och en liten baby i magen. 
Alexandra fixade en supergod middag, Bao Buns, och Maxi kom hem med presenter till mig. 
Så himla fint!
Alexandra är duktig på en massa saker, som att baka.Vi fikade och pratade om synen generellt sett på äktenskapet i vårt land och i Maxis hemland. Lite olika och ibland lika. 
 
På vägen till Landala hade jag lite tid på mig att kika in i lite fler affärer på jakt efter presenter till värdfamiljen. 
Aplace hette den här affären med vaser i keramik i färger som smågodis. 
Jag var ute efter presenter till den lilla familjen. I mitt letande njöt jag av allt vackert. Bordet gillar jag, och färgerna i massor av härligt våriga nyanser. Minns inte vad affären heter, men den här låg på Haga. 
Vallgatan 12, heter den här affären. Här hittade jag ett par snygga och supersköna byxor. I dag är nästan inte en enda affär nischad, utan har lite av varje av allehanda vackra saker, så som inredning och kläder i en skön kombo. 
Grandpa, en affär som även den har lite av varje. 
Längtar efter lite varmare nätter hemma hos oss, så att även vi kan ställa ut blommor igen.
På Artilleriet Kitchen fotade jag den här gruppen mässingsljusstakar. 
På torsdag hade jag semester, vilken lyx! När Alexandra och Maxi gav sig i väg till sina arbeten tog jag spårvagnen till Centralstationen och tog tåget mot Stockholm. Ett tåg knökfullt med fotbollssupportrar  i gula och blå fotbollströjor. 
Visste ni att Alfons bor i Göteborg?
 
Så himla fina dagar jag haft, 
dagar som jag behövde.
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: