En utflykt, till Haparanda

Efter lugna dagar hemma var det dags för en liten utflykt, till Haparanda. Jag hade sett fram emot gott fika på GårdsbutikenBagarstugan i Vånafjärden. 
Tyvärr fanns det inget fika när vi kom, däremot fanns det glass, vilket vi inte ville ha. Så typiskt!
 
Miljön är vacker och ger mig inspiration även om jag inte fick något fika. 
Jag kikade runt i affären lite innan vi fortsatte mot Haparanda. 
 
På agendan för dagen, SPA på Cape East. Det var nästan exakt ett år sedan vi var här sist och spaade. 
Med i min väska har jag en bok och några magasin, men kommer nog inte att orka läsa efter flera timmar i värme och vatten. 
En bok som jag läst i sommar som var lite speciell för mig var just denna,
den utspelar sig i Kyrkbyn här i Luleå, med så mycket igenkänning. Berättelsen levererar både kärlek och lyckligt slut, allt så som en feelgood ska göra men den har ett allvar som lyfter hela berättelsen. 
 
En dag då jag levererat fika och lunch till lägenheten som nu renoveras lämnade jag blien och valde jag att ta en promenad in till city för att köpa lite nýtt att läsa. 
Kikade lite extra på vissa hus under min promenad.
Jag fascineras av speciella hus, det här ligger på Charlottendal i Luleå. Våra vänner bodde här i närheten i massor av år, så jag har kikat på det otaliga gånger och blir lika förundrad varje gång jag ser den här gaveln på huset. Förstår inte riktigt varför man byggt på det här viset, men det väcker onekligen väldigt  många tankar. 
Det blev en bok som jag blivit rekomenderad. Har inte hunnit börja läsa den än, den ligger i min väska nu, men det får väl bli en augustibok för mig. Jag har en del att göra de kommande veckorna, så hur mycket läsning det blir får vi väl se.
 
Önskar er alla en fin helg, den sista i juli!
 
♥ Maria
 
Kommentera inlägget här: