Hjärtan

Fint, eller bara ett kommersiellt jippo - Alla hjärtans dag?
Eftersom jag gärna förgyller vardagen då och då, tycker jag att det är fint med något extra en sådan dag som den i går. Det ena behöver inte utesluta det andra, och var och en väljer hur man vill fira eller inte fira. 
När jag kom hem från jobbet i går vispade jag ihop en sockerkaka, och som tur var hade jag både grädde och lite bär hemma. 
Min man undrade varför jag bakar en vanlig måndag. Han hade inte koll alls på vilken dag det var, och är väl mer av den kategorin som anser att det är onödigt att fira en sådan dag som denna. Gelehjärtan har han kommit hem med någon gång. En gång köpte han en blomma åt mig på Alla hjärtans dag, och det var på den tiden som vi fortfarande hade en ICA affär i vår by. Sedan avslöjande han att det var för att Sirpa som satt i kassan på ICA sa till honom att han borde köpa en av deras blommor till mig p g a den här dagen. Så jag förväntar mig inget av min man, men själv kan jag fixa något bara för att jag vill strössla lite glitter över vardagarna. 
Ute är det kyligt igen, och vi eldar för att få den där goa värmen som kakelugnen bidrar med. 
 
På vår skola är det "Vänliga veckan" hela veckan. Och i klassrummen sker olika aktiviteter som främjar vänlighet.
Michaela skriver in vad Fritids har för aktiviteter den här veckan. 
Den här tavlan i personalrummet ger alla på skolan en liten inblick i vad som händer i de olika årskurserna och verksamheterna. 
I Förskoleklassen har de kolll på Sveriges medaljregn i OS. 
I Magdas klassrum läser man böcker på temat kärlek. 
Magda bjöd på gelehjärtan som piggade upp under vårt möte i hennes klassrum på eftermiddagen. 
Jag tror att vi kan behöva något extra, något utöver det vanliga någon gång då och då. Sedan behöver det inte kosta pengar, det viktigaste är väl ändå att vi bryr oss om varandra, vill varandra väl och visar det i praktisk handling. 
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: