Joel, 30 år!

Våran Jolle, ByggareBob, Jollbob, kärt barn har många namn.
 
Joel, våran Skogsmulle 💝
Eller han är ju inte bara jägare och fiskare, han älskar allt som har med friluftsliv att göra. På onsdag ska vi fira honom, bara han inte blir sjuk av vaccinet som han fått i dag. 
Den här killen var otroligt pappig som liten, han skulle göra allt som hans pappa gjorde. Så här hade Joel fått sin första mobil, en kopia av hans pappas i plast. Han som föddes mitt i älgjakten, ett bekymmer för hans far då en gång för 30 år sedan. För pappan missade första älgjaktsveckan då, vilket inte var något bekymmer alls för hans mamma, barn kommer då de kommer, och att han kom två veckor senare än beräknat var ett kärtbesvär. 
Den minsta lilla Tomtenissen. Tre av barnen i bild är mina, och ni kan ju gissa vilka ;-)
Bilden ovan fick vi av våran granne Marianne, då de lussade hemma hos henne varje år. Marianne lever inte längre men minnena består. 
Lite bilder från helgen som var...
Oj, så många gånger jag cyklat upp här som barn om somrarna.  Såå många gånger jag sprungit ifrån myggen efter den här grusvägen på väg till något under sommarveckorna här i vårt sommarhus. Då en gång för länge sen.
Hur var det nu - om rönnen bär ovanligt mycket med bär blir vinter kall, och det blir lite snö, för rönnen bär inte två bördor. Kan ha hört det av någon, minns inte vem. Kanske någon som citerat Bondepraktikan?
Jag hittade mina gamla Stepskor hos mamma från den tiden i livet då jag dansade typ varje dag efter skolan. 
Axel fick följa med på älgjakt på söndagen med sin morfar och två av morbröderna. De påstår att de hörde björn, alltså morfar och Axel. De kanske till och med såg något av den, men uppgifterna är lite luddiga - kan ha varit något sådant då de såg skymten av bruna tassar som var stora. Vem vet?
 
Vi packade ihop allt och åkte hem sent på söndagseftermiddagen med en nöjd liten Axel i bilen. Så spännnande de hade varit, att få hänga med på både fågel- och älgjakt. 
 
Nu måste jag lägga mig, ledardag i morgon och då måste man vara skärpt. 😘
Efter jobbet ska vi alla i familjen tillsammans fixa godaste middagen för vår son och hans söta Lovisa.
 
♥ Maria
 
Kommentera inlägget här: