Sportlov

Nu börjar vårt sporlov här i Norrbotten. Vi har haft synnerligen händelserika dagar både den här veckan och förra veckan. Efter det sista som hände brast vi i skratt, några trötta pedagoger och jag. Ett skratt vi behövde och som på något vis gav oss energi mitt i allt. Jag tror inte att någon som aldrig jobbat på en skola kan föreställa sig hur en dag kan se ut. Alla har vi varit elever, och med det  har vi alla ett elevperspektiv på skolan. Ett perspektiv som är väldigt intressant att få ta del av, för det är väl ändå en väldigt händelserik tid i livet, att vara elev på en skola, på gott och ont.
 
Som förälder har vi ett så mycket snävare perspektiv, den del av vårt barns perspektiv som vi som föräldrar får en glimt av. I värsta fall tar vi del av andra föräldrars perspektiv, och där någonstan bildar vi oss vår föreställning om den värld vårt barn tillbringar sina dagar i . När jag säger värsta fall, så har jag någonstans som förälder förstått att den del av skolvärlden som mitt barn delger mig inte nödvändigtvis behöver vara den bild av skoldagarna som övriga barn i klassen har, eller framför allt inte den bild av skoldagarna som läraren har. Vems perspektiv är rätt och riktigt? 
 
Det är komplext och givetvis måste jag som förälder ändå vara mitt barns försvarsadvokat, men en sådan som lyssnar in alla inblandade och sedan utifrån det jag vet, coachar mitt barn. Det är svårt att vara förälder också, det får vi inte glömma, men vi får inte agera enbart med hjärtat, när barnet kommer hem och berättar om någont som hänt. 
Fredagsfika, i dag var det vår unga vikarie Lovisa som hade bakat, och så gott det var!!!
På kvällarna då jag äntligen slutat jobba, har jag inte gjort så mycket mer än slötittat på program jag missat de sista veckorna.
Fredag och ingen lagad mat till middag, det var sent då vi jobbat klart båda jag och min man. Min man har föresten börjat lite smått med att fixa till min julklapp som han så frikostigt gav mig. Ni ska få se när det börjar synas något av den. 
Gott och blandat. Alspånsrökt fläskfilé, Den goda italienska osten som har choklad runt sig. Ett gott köpesbröd och lite fikonmarmelad till osten. Med en liten räk- och laxbakelse till blev vi mätta. 
 
Nu i denna tid vi lever i är det fler och fler som inte har nycklar, utan taggar eller kod till dörrarna vi ska ta oss in genom. 
Jag hittade en ny nyckelring på rea. 
Så himla fin, och en kapsylöppnare som följde med i köpet. Nycklar är inte min bästa gren, jag har tappat bort en del under mitt liv, men är nyckelringen fin, tror jag nu att den inte kommer att försvinna. 
 
Helg och sedan sportlov, och vi hoppas givetvis att alla våra elever får fina lediga dagar med massor av frisk luft i lungorna. Jag kommer att varva jobb och ledighet under veckan som kommer. Med dator, mobil och en mapp med jobbsaker med mig kommer det att fungera rätt så bra ändå, att jobba på annan ort. Jag ska hälsa på min yngsta son, men han jobbar på dagarna och då kan också jag passa på att jobba undan en del. 
 
Dags att packa, sova och sedan en tidig morgon och resdag. 
 
♥ Maria
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: