Finaste lägenheten

I går jobbade jag till lunch, hade tagit ledigt resten av dagen. Ute var det sol men kyligt. 
Gulliga arrangemang här i Norrviken hos en av Lukas grannar. 
Fint till påsk, och funderade på om jag skulle göra något sådant hemma, tills jag kom på att vi har sådär en meter snö på våran gård. Fint även i snö i och för sig.
En affär som min man gillar är Norrgavel. För övrigt gillar han inte affärer, säger han. Trots det kan jag tycka att han finner ett visst intresse för en del affärer, även om han aldrig skulle erkänna det. Här blev han förtjust i det här köksbordet, fast för litet för oss då alla barn kommer och hälsar på. 
Kaffe är ett måste för mannen, och en kopp te säger jag inte nej till. 
 
Fint med gammalt porslin, bara de inte har giftig glasyr.
Nej, en semla till!
Jag skulle inte äta fler innan jul hade jag tänkt, men föll för frestelsen. Bredvid oss satt en mormor, hennes dotter och en liten dotterdotter som var så förtjusande söt. Kunde inte låta bli att fråga hur gammal den lilla var. Hon var fem månader, precis som Hugo, vårt yngsta barnbarn,  men så mycket spädare. Hugo är ju en liten söt tjockis just nu. Jag visade ju så klart en bild på honom åt dem. 
Så mycket fint det finns att se på i vår huvudstad. Jag blir kär i en hel del hus här. 
Mysiga innergårdar. 
Efter några timmars strosande var vi framme hos våra vänner.
Jag i mina löparskor som numera bara används till promenader. Bästa skorna då man är i Stockholm, även om jag önskat att jag tagit med mig något finare att byta om till innan middagen. Orkade bara inte bära med mig ett par skor i flera timmar. 
Birgitta är så himla duktig på inredning. Jag gillar allt i den här bilden. 
Det finaste av vår skandinaviska design. 
Den här lampan  - italiensk men ändå, ska jag nog köpa själv. Har trånat efter den så länge. Synd att jag inte har lika djupa fönstenischer hemma för många av de här fina lamporna kräver yta. 
Hans plöjer just nu igenom Lundells dagboksanteckningar i tre delar. Intressant tycker han, så kanske man skulle ge sig i kast med del 1?
Massor av intressant att prata om, och tiden rinner i väg som vanligt. 
 
God medelhavsinspirerad mat. Ska absolut göra det här hemma, Örtkryddade köttbullar i en god smakrik tomatsås med fetost i. Till detta en couscous med tomat och stjälkselleri i. 
Birgitta, en sådan inspiratör. Henne skulle ni anlita om ni behöver hjälp att inreda något. 
Saftig och god morotskaka, mums. 
 
Jag hoppas de kommer upp till Luleå snart, så vi får träffas igen. Lukas hämtade oss på station i Norrviken, skönt ändå efter att ha traskat 15 000 steg. I dag en lugnare dag, med jobb på förmiddagen och lite strosande i Sollentuna efter det. 
 
♥ Maria
 

Kommentera inlägget här: