Bergenströms rekvisita

På lördag lämnade jag de här två, männen i mitt liv på ett café, Robin Delsius i Gamla Enskede. 
Fullt upptagna med att se över vad som händer på Sociala medier trippade jag i väg. 
Till Bergenströms rekvisita. Massor av grönt och klart. Precis vad jag gillar, grönt porslin tillsammans med klara glas. 
Rustikt, med en känsla av svensk allmoge.
Ni som är i min ålder minns säkert när de första finaste kokböckerna kom, den nya tidens kokböcker med vackra bilder som inspiration. Inte de klassiska kokböckerna så som  t ex Vår kokbok, som visserligen är suveräna med recept på allt man kan behöva i ett kök då man är ung och novis. Min är sönderanvänd vid det här laget. Den nya tidens receptsamlingar som dök upp i början av 1990-talet var något helt annat. De var inspirerande bilder tillsammans med recpet på rätter med lite medelhavsfling.  1995 kom "Vinterns goda ting" och 2001 kom nästa vackra kokbok "Kärlek, oliver och timjan" av samma författare, Anna och Fanny Bergenström. Mor och dotter som skapade lite magi kring matlagning och bakning. Den här lilla butiken driver Fanny Bergenström. 
Köpte dessa, vackert slitna assietter. Ångrade mig efter typ en timme då jag redan lämnat Enskede för länge sedan. Fast Fanny som tog betalt sa att jag gjort ett klipp, som fick dem så billigt. Ångrade mig när jag fick en känsla av att det kan vara giftig glasyr på dem. Nu kommer jag knappast våga använda dem till annat än fat under blomkrukorna. Någon som vet? 
Vi åt middag på "Den gamle och havet", vår sons favorit just nu. Goda pastarätter har de och trevlig personal så det blev en fin avslutning efter shopping, alltså det var vår son som handlade nya kläder. 
Själv handlade jag bara småplock, nytt nagellack, remover, te, lite gott och blandat så att säga. 
När vi klev av pendeltåget i Norrviken var det oväder. En form av snöstorm, light om man jämför hur det kan vara i Riksgränsen. Lite vackrare ändå med snö, än allt de gråa här den här tiden på året. 
 
Det är lite knixit att ta sig hit med pendeltåget just nu, i mitten av februari spårade ett godståg ur vid Häggviks station vilket gör att vi vissa turer får åka till Upplands Väsby och byta till södergående tåg. Funkar bra, tar bara lite längre tid. 
 
I går var vi bjudna på middag hos våra vänner Hans och Birgitta, lite mer om det i nästa inlägg. 
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: