Mitt emellan...

Onsdag är väl också en bra dag, tänker jag. Mellan två helger, en som var fantastisk, och en som jag ser fram emot. Onsdag är alltid ledardag för mig, och nu för tiden via teams. Teams har uppdaterats under natten, i går kom jag in som vanligt på teams, idag gick det inte alls. Ja, med hjälp av mobilen, vilket inte är lika bra, fast det fungerar i alla fall. Gissar att jag nu måste acceptera en ny PC, vilket jag inte vill. Har alltid haft MAC, och det är bara det bästa tycker jag. Men vår kommun är enkelriktade i den frågan, de anser att det enda som fungerar i deras miljö är PC. Min MAC är snart 8 år, och har fungerat utmärkt under alla år. Det enda är dessa uppdateringar som jag tror görs så att MAC:ar ska få problem, kanske en konspirationsteori, men men. Hittills har jag ändå fixat mig in utan vidare efter alla uppdateringar, men inte nu. 
Dagens arbetade handlade i alla fall om att gå från monokulturalism till interkulturalism. Sedan föreläsning som hade fokus på Utomhuspedagogik och Upplevelsebaserat lärande, och hur tacksamt det är att arbeta temainriktat. Med ett tema, är det lätt att få med läroplansmålen och samtidigt arbeta ämnesintegrerat. Varför det då? Ja, men då får man helheten och förstår delarnas samband som skapar helhet. 
 
Fått mitt hår fixat i går av gulliga Ann-Sofie på "Stil & Form" i Luleå. 
Är helt grå, och med grått hår blir jag grå i hela ansiktet. Enda orsaken till att jag väljer färg. Ni ser väl det gråa?
En fin stund, en kopp te och en chokladbit medan jag läser i kapp magazin jag inte hunnit med sedan sist jag var här. En lugn stund under tiden färgen fastnar. Medan AnnSo fixar mitt hår uppdaterar vi varandra om livet. Vi känner ju varandra sedan Ann-So var två år och jag 25 år. En del vatten har runnit under broarna sedan dess, så att säga. Lite sponsrad, och delar med mig av det fina hur som helst, gillar produkterna från Davines. 
Deras miljövänliga produkter, som är mitt bästa val.
Det här är hårinpackningarna jag brukar använda när jag har lite hemma SPA. En påse räcker till sådär 3-4 tillfällen. 
Ann-Sofie och hennes kollegor på salongen har klarat sig från Covid hittills, och kanske för att de bär dessa visir. 
Några bilder från helgen, det var ju rätt så tomt på hyllorna och i kyldiskarna på ICA i Riksgränsen nu då gränsen är stängd. 
Vi hittade ägg, och räkor. Bröd hade vi med oss. Alltså blev det en förrätt på lördagen efter vår skidtur. Vi hade inte ätit något sedan frukosten och åkt skidor så det var välbehövligt.
Torskrygg från frysdisken. Potatis hade de i 2 kilos påsar, så det blev mos. Lite grönt som faktiskt fanns på affären där. Så det går att få till en middag med det som finns att köpa där uppe, även om inte norrmännen kan komma hit och handla. 
I vår lilla kylväska hade jag fått ner lite oxfilé också, förutom frukost och semlor. 
 
Det var helgens goda mat, i dag blev det en väldigt enkel lunch och middag. Havregrynsgröt till lunch och köpesgrillad kyckling och ris till middag. Trist, men mat som mättar hunger hur som helst. 
 
♥ Maria 
 

Kommentera inlägget här: