Semester

En vecka eller ett par dagars ledighet på hösten har jag nästan alltid haft. Till och med då jag jobbade som lärare så försökte jag unna mig ledigt, fast då var det utan lön. Lärare har inte semester som alla andra, utan ferieledighet vilket innebär ca 10 veckor ledig per år, och då är det sommarlov, jullov och påsklov som gäller. Övrig tid då får man ta tjänstledigt om man inte råkar ha lite komp att ta ut.
Som rektor har man semestertjänst, vilket passar mig bra. Jag började min ledighet med ett besök hos min frissa. Så skönt att få mitt solblekta trötta hår lite fräschare, och lite kortare. 
Hämtade Olivia på hennes skola och August på förskolan. Fixade middag åt dem och deras mamma då hon kom hem från jobbet. Deras pappa, min äldsta son Gustav är ju på älgjakt just nu med sin pappa och farbror Patrik. Jag gissar att de trivs med livet där de är. Patriks sambo Lollo kom på att hon och jag kunde åka till Riksgränsen när våra män ändå inte behagar vara hemma. 
Jag var inte svår att övertala. Osminkad och nyklippt på väg...
Lite för tung packning, men jag fixar det även om jag inte har min starka man med mig. 
I somras då jag köpte te på NK i Stockholm fick jag med mig lite påste som bonus. Alltid uppskattat, att få något extra när man handlar. 
Köpte med mig en nygräddad kardemummabulle från Hemmagastron efter besöket hos min frissa. Det tar ju lite tid att resa hit upp, och det kan vara lite si och så med utbudet i den lilla kiosk som finns på tågen. Jag har alltid lite gott med mig, någon smörgås, en liten youghurt, te så klart och något att läsa eller lyssna på och på tåg finns det alltid någon att prata med om man vill. I dag ville jag hellre läsa än prata. Sju timmar var förr sex timmar på tåg hit. Jag förstår inte varför tåget står i Gällivare i nästan en timme, helt galet ju. Så har det inte varit tidigare. 
Nästan varenda en på tåget hade ryggsäck och vandringskläder på sig. Råkade höra på några som hoppades få se Norrsken under sin vistelse i fjällen. Norrsken är ju faktiskt magi, även om man vuxit upp med detta sprakande himlafenomen.
 
Ingen hade lika många väskor som mig. Stora ryggor hade varenda en, men bara en. 
Lollo kommer först i morgon och det vara bara jag som skulle till Riksgränsen. Tåget stannar nu för tiden i Björkliden och sedan får man ta buss till Gränsen, beror på Norges rädsla för oss svenskar eller något sådant sa någon på tåget. Bussen stod och väntade på mig och jag fick en trevlig tur sista biten hit, då jag och chauffören pratade om allt möjligt, bland annat om hans arbete, att köra buss två vändor Björkliden - Gränsen varje dag, ca en timmes arbete och få full lön för det. Han hade jobbet fram till 28/12 då SJ slutar köra tåg denna sträcka och ett nytt bolag tar över. 
 
Busschauffören frågade var jag ville kliva av i Gränsen, gulligt av honom. Så jag klev så klart av så att jag inte hade så långt att gå med min tunga packning. 
 
Skönt att vara här, ska snart krypa ner under täcket och läsa några sidor i en av mina böcker som jag har med mig hit. Har inte börjat läsa vår nya bokklubbsbok. Bitte har valt en kriminalroman som jag tror är lite otäck, så tja ensam här kanske jag inte ska utmana mig mer än nödvändigt. 
 
♥ Maria


Kommentera inlägget här: