Höstmys

Klar och lite kylig luft som fyller lungorna, en svag vind som får håret att fladdra. Naturen gör sig redo för kylan som kommer som ett brev på posten, typ man vet inte riktigt när, men man vet att den kommer. Löven på de små knotiga fjällbjörkarna skiftar i guloranga toner, förutom några envisa som fortsätter hålla hårt i den gröna sommarlängtan. Dagen i dag, har varit ok, för inget regn.  Däremot är det bara glimtar av himlen som visat sig, och under den en tjock massa av gråa moln i olika nyanser. 
"Gud sade varde ljus och det vart ljus...", ni ser jag kan lite om vad som står i den heliga skriften. i Moseboken någonstans.
Här vid kläderna i vårt trapphus en liten pastill, likadan som de jag har i min klädkammare hemma. 
I taket två Star, takspottar av Jonas Bohlin. Jag har ju en taklampa i samma serie hemma ovanför vardagsrumsbordet. Ingen variation av lampor, samma här som hemma, men i en annan miljö. Starlamporna köpte jag för flera år sedan för att ha här i taket. Sedan har de legat i en låda i väntan på att allt ska bli klart. 
En Tratt i oxiderad koppar. 
Vid ytterdörren en Westal Tratt i koppar. Billigare, till och med halva priset mot den som är designad av Hans-Agne Jakobsson. Jag brukar inte köpa något som nästan är den snyggaste, men halva priset var en orsak och den här tycker jag är lika snygg faktiskt, vilket avgjorde. 
Här hade vi lampor för ett år sedan, men den enorma snön i våras bidrog till att den  som skottade snö här då, inte visste att de fanns lampor och råkade skotta sönder en. Jag hittade inte samma lampor så det fick bli en annan variant, och väldigt billiga. I fall de skottas sönder så är det ingen större förlust, ungerfär så tänkte jag. 
"...Var inte rädd för mörkret, ty ljuset vilar där, var inte rädd för mörkret som ljusets hjärta bär", skrev Erik Blomqvist en gång. Mörkret är väl ändå fint!
 
Nu ska jag knata upp till affären och köpa småsaker till middagen som jag glömde köpa i går. Om någon timme dyker Lollo upp och jag ska fixa middag till dess. 
 
♥ Maria
 
 
 Kommentera inlägget här: