Höstgott

Vi har ju ett födelsedagsrace i juli, augusti och september. Veckan som kommer, då fyller vår mellanson år, till helgen min mamma och om någon vecka fyller Axel 7 år. Mina barn har två kusiner som fyller år samma dag som Axel, och en dagen innan. Hur det kan bli!
Innan Axel åkte hem i går gjorde vi ett stopp på "Lilla Skafferiet" på Bergviken. Handlade lite gott åt min mamma, och åt Axel och hans bonusbröder. Något gott åt oss själv hamnade också i påsen.
Ett mysigt fik, 
det ser tomt ut på bilden, men i andra delen av caféet var det fullsatt. 
Pärlans galet dyra och galet goda chokladkola. Köpte en ask åt min mamma, hon äter sällan söta saker, men gillar kola. En ask åt oss själva trots att jag försöker dra ner på allt onödigt gott. Ett gott surdegsbröd och en ekologisk deo köpte jag också. 
Gott med ett bröd till fisksoppan som blev gårdagens middag. Ett stort bröd är alldeles för mycket för två ensamma själar. Men jag skivar upp det nyköpta brödet nu för tiden och fryser minst hälften, för att ha lite färskare att ta fram från frysen då och då. 
Till fisksoppa dricker jag gärna ett kyligt Chablisvin. 
Vi äter på verandan så länge det är varmt nog. 
Rätt så sen middag, det var ljust då vi började äta, sedan föll skymningen sakta... 
Det är ju precis det här som är så fint med hösten. Ljus som sakta brinner ner medan mörkret faller. 
Min man lyssnar alltid på musik, så högt så att jag ständigt sänker volymen. I går mest sådant som jag inte gillar, men jag stod ut, han åker ju på älgjakt snart. 💕
 
Är bjuden på middag hos en gullig tjej och måste skynda mig nu.
 
♥ Maria

Kommentera inlägget här: