Björnefjell

När vi vaknade den här fredagsmorgonen låg ett vitt florsockerpuder på de högsta fjälltopparna.
Efter frukosten packade vi ryggorna och klädde oss i ylleunderställ, vindtätt och drog på oss mössorna. Grått på himlen men en frisk och klar luft. Nu gick vi över gränsen till Norge. 
På vägen upp för fjället sa vi några ord till en och annan norrman som donade på utanför deras hytter. 
Varenda  hytte som vi passerade såg ut att vara nymålad. Våra norska vänner har nog ägnat sin tid i karantän till att renovera.
Efter så där två timmars traskande upp, upp och upp, tog vi ett välbehövligt fika. Det finns partier med stenhällar där man får vara lite försiktig, för det var riktigt halt bit vis. . 
Lite ny energi, och nya steg. 
På vägen hem tog vi en titt på kyrkan och fler fina hus. Inte en droppe regn på hela turen, fast väderapparna lovat regn på eftermiddagen.
Vid tullen stod norska polisen och frågade oss något som vi inte förstod, så vi svarade bara att vi skulle traska hem till Sverige. Den unga polisen tittade lite på oss och gick tillbaka in i bilen. Jag antar att han inte fick svar på sin fråga. 
 
Hemma igen dukade vi fram lite gott inne. Men kom på att vi skulle sitta ute, 
Då kom ett fint regn, men vi satt kvar. Lite regn gör väl ändå inte något. 
Det blev bastu och middag så småningom.
Torsrygg, potatismos och brynt smör. Så gott. Lika bra att vi inte fick något bord på Niehku. Men så kom vi på att en glas vin där kan ju vara lite skoj. 
Alltså tog vi en promenad dit. Köpte var sitt glas gott att dricka. 
Hela hotellet är så mysigt och inrett i en stil som passar perfekt  i fjällmiljö.
Vi tittade lite på björnen som sköts för många år sedan i Kainulasjärvi och nu finns på hotellet. Innan det blev alldeles mörkt ute traskade vi hem. Klokt eftersom vi inte hade någon ficklampa. Innan snön kommer är det väääldigt mörkt då man tar genvägar hem där inga lampor finns.
 
Fredagkväll och nu lyser det i var och varannan lägenhet här.
Vi planerar lite inför lördagens vandring innan det är dags att sova. 
God Natt!
 
♥ Maria
 
 

 
Kommentera inlägget här: