Fotografier

På söndagen hade vi en stund över för att se en fotoutställning i Sollentuna. Jag faschineras av fotografer som lyckas  fånga en känsla i motivet. Det är lika häftigt när ett foto väcker en känsla hos mig som betraktar bilden. På Fotografiska har jag sett flera utställningar genom åren som varit precis så, man blir överväldigad av det man ser, jag fastnar på något vis i bilden och kan relatera till den i evigheter. 
 
Gösta Ask brevbärare i Sollentuna från 1940-talet fram till 1970 och amatörfotograf. Han lyckades med allt ovan. I sitt arbete bar han kameran med sig, och fångade ögonblick i människors vardag. 
Att TV var något märkligt, något som inte fanns i var mans hem har vi nog svårt att förstå i dag. 
Vi stannade till, såg in i bilderna och minnen väcktes till liv från vår barndom. Livet var rätt lika i vårt land då oavsett om man växte upp i Kiruna eller i Sollentuna. Vi pratade lite med en ung kvinna som jobbade i konsthallen, hon berättade att de stora fina trähusen i Norrviken byggdes vid sekelskiftet av välbärgade Stockholmare och säljs i dag för 15-20 miljoner. 
 
Ja, det kostar att bo bra i Stockholm med omnejd. 
 
Söndagen var som sagt full av spännande aktiviteter. Tidigt på måndag gav vi oss i väg. Det regnade i princip hela vägen upp genom vårt avlånga land. I höjd med Hudiksvall kom vi på att vi kanske skulle stanna till där och fika. Sagt och gjort. 
En kort promenad, skönt att röra på sig lite, och fika på enda stället vi hittade som var öppet 09.30.
Espresso house. Torrt bröd, trist. Men ett bröd som mättade hunger. 
Det känns inte lika jobbigt, att resa med bil om man tar sig lite tid och stannar en stund här och där. Visst, resan tar lite längre tid, men värt. Nästa stopp blev en bensinmack och tankning.  Vi åt en hamburgare till lunch på ett välkänt ställe med norrländska anor. Ungefär så, innan vi till sist var hemma och så pass trötta så att vi inte orkade med något avancerat till middag, utan åt av det sista vi hade kvar av fjolårets löjrom. 
Gott ändå. 
 
♥ Maria
 

Kommentera inlägget här: