Det kommer mer...

När man blir mormor är det svårt att inte sluta bildbomba med i stort sett samma motiv. Men först var det ju hockeyträning på lördagsmorgonen.
Det känns som jag gjort detta förut.
Ja, men det har jag ju gjort så klart. Stått utanför en ishall och funderat på vilken av dem vi ska in i. Lulebohallen, det visade sig vara gamla B-hallen och vi kom i tid, så skönt. 
Sedan var det fullt ös i en timme. 
Många små stjärnor som kämpade på, med att göra kringlor, åka baklänges och åka snabbt. En stund var det match på fyra ställen på planen samtidigt. Spännande morgon. 😍
Nu får ni blunda, ni som blir less på bilder på små babysar.
Solen strålade in genom fönstret hos Axel. Någon sa att det var första soliga dagen sedan 26/9. 
 
På eftermiddagen ville Axel hem, han längtade mest efter sin lillebror sa han. Så vi packade ihop alla hans saker och åkte iväg. 
Jag stannade en tag bara för att titta på den lille killen en stund och en stund till och en stund till. Jag hade nog kunnat skaffa hur många barn som helst, om det inte hade varit för att jag mått så gräsligt illa de första månaderna av graviditeten, och vetskapen om hur orolig man får vara för varenda tonåring man fostrar. Sedan behöver ju inte en familj bidra i för stor utsträckning till att överbefolka världen, ungefär så. Men små barn är ju helt enkelt så underbart fina, fina både som baby, i treårstrots och tonårsgalenskap, fina som tonåringar ja, men inte roliga att ha ansvar för just då. Alltså, jag gjorde det bra, som fostrat fyra.
Solen sken in så vackert även i vårt kök då jag kom hem.  Blev bjuden på middag hos Gustav och hans familj. Glad över att slippa laga mat till mig själv, då min man varit på älgjakt hela helgen. Gustav hade också varit på älgjakt, men han jagar i Måttsund, så han var hemma vid 17.00 för att fixa middag åt sin mamma och sin familj. 😍
Skagen på toasten åt de vuxna, barnen ville inte ha det gottigaste. 
Jag blev bjuden på en trerätters. Mums så gott! 😍
Under tiden maten tillagades lekte jag kurragömma och annat spännande  med de små gullungarna. Sent promenerade jag hem i mörkret genom vår höstfina by. 
Efter en lugn söndagsmorgon, hängde jag med Monika in till stan. Lite småfix för oss båda, och sedan långfika innan vi åkte hem igen. 
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: