Fredagstankar...

Så märkliga veckor som nu runnit i väg. Ensam hemma med min man i 17 dagar nu. Helt alena, så här länge har vi aldrig varit. Ungefär som att vara ensamma på en öde ö. Fast inte riktigt, i dag då vi tog vår lunchpromenad, försöker komma ut medan det är ljust ute, så mötte vi massor med andra som gjorde som oss. Många var ute och strosade, i skogen och på gångvägarna. Inte vanligt en fredag 12.00 i vanliga tider. Men nu är inget vanligt.
Min man valde väg i dag. Så jobbig väg och längre än tidigare, vi kanske ändå är piggare i dag än tidigare i veckan. 
Jag hinner inte med, jag får flåsande försöka så gått det går, med mina korta ben. Inte lätt när jag är så där Cirka Nitti och han Enok Nittio 😘.
Jag får en ny föreläsning medan vi går. Här kan en älg någon gång för länge sedan ätit toppen på tallen, sedan har den delat på sig. Kan ha varit så...
Hittar en gammal brunn, med locket på sne. Mannen min kikar ner, det är vattenfyllt och djupt säger han. Okej, hoppas att inget barn hittar hit. 
Det var visst smörgåstårtans dag i dag. Jag orkar inte riktigt med alla dessa dagar med olika teman, det bir lite för mycket bara. Smörgåstårta är ju ändå gott, oavsett vilken dag det är. 
En lagom lunch efter vår promenad. 
Sent denna eftermiddag åkte vi iväg på en "road tripp". Vilken lyx, efter att ha tillbringat så lång tid på ett och samma ställe. Målet, min skola. Jag smög in, till mitt kontor och gjorde lite jobb, medan min man satt i bilen och lyssnade på något spännande på radio. Hade med mig hem en liten packe med nya böcker att läsa. Jag valde sen eftermiddag för att inte stöta på någon som sedan skulle bli orolig att jag smittar. Men alltså, hur länge smittar man egentligen? Det är 17 dagar sedan jag blev sjuk...
Har du symtom frågar de som ringer mig och vill höra hur jag mår. Jag är trött, tröttar än vanligtvis, och hostar lite. Men hostar gör jag året om utan att vara sjuk, så inte vet jag. Men får ta det lite lugnt med sociala kontakter ett tag till tänker jag.
Vi äter gott, och hittar en liten flaska Amarone vin i skafferiet. Liten flaska alltså, vilket är bra. Räcker utmärkt till två en kväll som denna. Räcker oftast faktiskt, om man är två till middagen tycker jag. Fröknäcke, så gott till en smakrik ost. 
 
Receptet jag använder;
  • 1 dl sesamfrö
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl majsmjöl
  • 1/2 dl hela linfrö
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 dl kokande vatten
Blanda allt, låt stå och svälla i ca 15 min. Stjälp ner smeten på bakplåtspapper och stryk ut den över hela plåten. Grädda i 150° i ca en timme i mitten av ugnen. Ostarna i kväll, en Delice de Bourgogne som jag är helt galen i just nu. En fransk ost gjort på komjölk. Den andra vi hade var en vanlig Black Bomber, min mans favorit. Härlig musik som fyller rummet med en go fredagskänsla, fint ändå!
 
Önskar er alla en fin fredagskväll och en härligt november helg!
 
♥ Maria
 
Kommentera inlägget här: