Arbetskväll

I dag blev det en lååång arbetsdag. Från tidiga morgon till sena kväll, men oj vad mycket vi fxat på skolan. Alla gjorde en fantastisk insats, några föräldrar dök upp, och all personal. Vi bjöd inte in föräldrar i år, ni vet varför, men fick ändå hjälp av ett tiotal. Ett tiotal hurtiga som höll sig utomhus och gjorde ett jätte jobb. Beundransvärt! Inga bilder dock, hade inte tid med det i kväll. 
Alltså får ni se några bilder från mitt hem istället;
När min man rev bort något lager från väggarna i min klädlkammare dök det här upp. Det är den delen av min klädkammare som en gång var en del av ett sovrum. De rum som våra två yngsta barn haft som sitt i några år. Men då såg det inte ut så här. Tapeten vi hittade är nog från någon av de tidigare husägarnas tid. 
Rätt så fin ändå, en doft av femtiotal kanske eller möjligen ännu äldre...
Det är en del kvar att göra i klädkammaren och har vi tur kommer en kille och målar och sätter upp tapeten jag köpt här nästa vecka. Ibland måste man köpa tjänster när tiden inte räcker till och det valde vi att göra nu. 
Så länge vi inte städat bort allt byggstök från vårt sovrum sover vi i gästrummet. Rätt så mysigt och väldigt trångt, sängen är 120 cm bred, men vad gör man inte för att få en fin klädkammare?! 
Den helg vi har framför oss är välkommen, för jag har en del att städa hemma, och jag ska också hjälpa vår dotter Frida att städa ur hennes och Axels lägenhet som nu är såld. Den såldes så snabbt så vi hann inte blinka ens. De flyttar till hus i stan och blir nu en storfamilj det är ju skoj för dem, men inte för mig och Axels morfar. Vi kommer att sakna dem och den närhet vi haft i alla dessa år, med bara fem minuters promenad till varandra. Den centrumnära stadsdel de kommer att bo i nu är visserligen en fin del av stan, för där bodde jag i sex år, först ensam och sedan med min man och en liten Frida. Nu flyttar hon tillbaka dit och med Axel såklart, håhåjaja.  Men ni kanske förstår hur jag känner, om ni har barnbarn...😌
Det är skönt att sitta här ute på glasverandan i kvällsljuset och blogga. Kvällarna är ljusa, och som vanligt varje år från maj och egentligen hela sommaren, så lägger jag mig lite för sent. Känner mig inte lika trött på kvällen som under den mörka vintern. Skönt så, men när det är dags att stiga upp på morgonen är jag inte pigg. Så nu ska jag försöka lägga mig lite tidigare i kväll.
 
God natt!
♥ Maria
Kommentera inlägget här: