Vaccin eller inte?

Jag undrar om jag slipper vaccinera mig då jag nu haft Covid-19. Läser allt jag hinner, och de flesta artiklar jag hittar säger att man bör vaccinera sig trots att man haft sjukdomen. Låter inte logiskt. För även om antikropparna verkar försvinna efter ett par månader, så borde jag ändå ha ett visst skydd...eller problemet med att vissa virusar muterar, vad händer då med vaccinet?
Festligheter ställs in, även om en del arbetat 25 år i vår kommun. Malin, skolans ambitiösa, noggranna och superduktiga idrottslärare har varit kommunens trogna medarbetare i 25 år. Om allt hade varit som vanligt, hade hon blivit bjuden på en fin middag med tal av skolchefen och annat trevligt. I år blev uppdraget delegerat åt oss rektorer, och Malin hade inte tid med en middag, så det blev en enkel lunch istället. 
Sara var med och Ulrika som inte kom med på bild. Jag och Ulrika har ju haft Covid, så där av tyckte vi att lunchen kunde betraktas som Covidsäker. Middag för Malin och andra trogna medarbetare tillsammans med skolchefen kommer någon gång innan sommarlovet har jag hört. Det är så mycket som just nu skjuts fram, och skjuts fram. Hur ska vi hinna med allt vi har lämnat till framtiden om detta elände en dag försvinner lika snabbt som de dök upp? 
 
Ni som vet en del om min skola vet hur mycket kunskap som finns innanför väggarna där. I augusti pratade vi bara lite Covid på skolan, om jag minns rätt. Någon klok sa att jag borde vaccinera mig mot lunginflamation, jag som får problem med luftvägarna så fort jag blir sjuk. 
Jag hade ett läkarbesök inne i stan, och bokade även vaccin mot lunginflamation. Det här gjorde jag för tre månader sedan, det är långa kötider som ni vet. När jag hade min tid för det, var jag mitt i covideländet. Ringde och fick en ny tid. När jag kom dit var all influensavaccin och vaccin mot lunginflamation slut, brist på det i hela Sverige fick jag veta. Jag var så inställd på en spruta i armen, eller vad det nu var, för jag frågade snabbt om det inte fanns något annat vaccin. Ja, mot TBE, det fanns och snabbt sa jag att de vill jag ha. 
 
Ett stick i armen och så var det gjort, eller kanske inte riktigt. För nu måste jag dit igen om sju dagar för nästa spruta, och totalt blir det fyra som jag måste ta för att få full effekt. Efter att jag fått sprutan frågade  jag om biverkningar. Feber i två dagar kan man få, ont i armen och så vidare. Men allt går över på ett par dagar sa sjuksköterskan. Jag fick ont i armen, så ont så jag sov som en kratta i natt. 
 
Är det värt detta, undrar jag nu???
 
Kanske, för fästingarna verkar ju öka även här vid norrlandskusten. 
Jag kilade förbi Maria i hennes affär Klassisk form innan jag skyndade mig hem för eftermiddagens arbete vid datorn. En tomte fick följa med mig hem. 
Vi bestämde att de skulle komma förbi hemma hos oss efter jobbet. 
Det blev en trevlig kväll så klart. Alltid trevligt att träffa vänner, och nu är det ju ännu roligare i dessa tider. 
 
Nu måste jag nog ta vara på nattens timmar.
 
God natt!
 
♥Maria

Kommentera inlägget här: