Nu är det tempo...

I dag var dagen då alla ferieanställda lärare var tillbaka på jobbet igen. Fullt ös hela dagen, precis så som det brukar vara de första dagarna på läsåret. Först tid med alla, i vår matsal, genomgång av skolans visioner och mål, och vad man har för ansvar som anställd i Bodens kommun. Arbetslagsarbete och annat för lärarna. Schemaläggarna fick en tuff dag då en sak gjorde att de fick sätta sig igen och modulera med det ena och det andra för att få ihop allt. De som trodde att schemat för läsåret var klart, men livet i skolans värld är spännande och det kommer överraskningar då och då, som inte alltid är roliga. Däremot blir jobbet aldrig enahanda och långtråkigt. Massor som ska fixas och trots att min tid inte räckte till allt som skulle göras idag, så känner jag mig ändå nöjd med det jag hade tid att göra.  
I morgon är en ny dag, och då fixar vi resten.
 
Tisdag och onsdag hade vi två kompetensutvecklingsdagar - K-dagar med förskolan. De två dagarna hade vi tillsammans med Gunnarsbyns förskola. Alltid bra med kunskapsutbyte. 
Utsikten från konferensrummet var rofylld och så vacker. 
Efter förmiddagens inomhusarbete hade vi en timmes "Walk and talk", vilket är ett sätt att coacha varandra på. Här ute på landet finns kreativitet, har man inte levande kossor kan man fixa dem på annat vis. 
Det här är väl ändå ett ljuvligt sätt att få börja sitt läsårsarbete på?!
Vi har fortfarande Coronarestriktioner att förhålla oss till och att förmedla till vårdnadshavarna om vad som gäller. Inga fysiska föräldramöten, ingen första skoldag med tal av rektor på skolgården osv. 
En aptitretare fick vi som en liten överraskning av kocken. Så fint och gott!
Maten här på Sörbyns turism är helt galet god. Renfilé med gratinerade rotsaker och rödvinssås. 
Efter den supergoda maten var vi några som bokat in oss på ett Zumbapass i logen. 
Oj, ojoj, hur ska vi fixa detta, tänkte vi. Men kastade oss ändå glada i hågen in i något mer eller mindre okänt. 
"Zumbamaria" hette ledaren som tog med oss i olika aerobiska övningar till latinamerikanska rytmer. Det blev svettigt och det var faktiskt riktigt roligt. Zumbamaria kommer troligtvis att ha pass i Gammelstad i höst och i Niemisel. 
 
Efter duschen blev det några timmars trevligt häng med spännande samtal om livet i stort. Starten på ett arbetsår är superviktig, det blir så mycket lättare att handskas med vardagen och det händelsestyrda som sker varje dag i vårt jobb om vi byggt upp något bra från början.  Skolans personal fick inte en sådan start i år, och det finns flera olika skäl till det. Men jag hoppas att vi kan göra något annat nästa läsår med förhoppning om att Coronatiden är över mer eller mindre i alla fall. 
 
♥ Maria
 
Kommentera inlägget här: