Loppis dag.

Sommar, semester och Loppis, alla goda ting är tre ;-)
 
Egentligen jag hade tänkt cykla in till stan, det var min plan. Jag hade en plan, att träna mig inför vår resa alldeles snart. Stina ville hellre gå på Loppisar och jag var ändå inte svår att övertala, konstigt.
Vårt första stopp idag var Antikaffären i Mörön. Jag hittade inget där, men dessa glaskupor är ju perfekt att ha över de nybakade bullarna som man serverar åt goda vänner och barnbarn i sommar. Det är bara ett men, jag har inte bakat bullar på väldigt länge, så jag avstod att köpa.
 
Sedan skulle jag guida Stina som körde, och det blev helt galet såklart. Jag var helt säker på att det går att köra från Mörön till Kallax utan att ta sig ut på E4:an. Det kanske gör det ändå...men vi kom bara till slutet av vägar, alldeles vid havet och det var vackert så klart, men inte en enda väg som visade sig gå till Kallax. Efter att ha snurrat runt, försökt googla oss fram så gick ändå alla vägar till E4:an.
Kallax gårdsbutik, blev vårt andra stopp, lagom lunchhungriga. 
En våffla med lax, sallad, västerbottensost och en hjortronkräm på, god, men lite för mäktig, jag gav bort lite av min åt Stina som valde en fylld macka och kände att hon kunde äta lite till. 
Häftig tekanna. 
Här fanns det också glaskupor och annat fint.
Nästa ställe var i Ängesbyn hos Jeanette som säljer bort sin mans fasters hela hushåll. En samlar av rang. Så mycket av allt. 
 
Det tar tid att köra runt i vårt vackra landskap, stanna på spännande ställen, gå runt och vrida och vända på allehanda ting. Speciellt då man kör vilse :-)
 
Nu skulle jag egentligen ha packat, men väljer att göra allt möjligt annat. Jag har i alla fall smsat min svägerska och frågat om man bara får ha med sig 20 kg, och tyvärr är det sådana begränsningar vart man än åker.
 
Attans också...jag vill ju ha med mig flera par skor, flera klänningar och så shortsen man ska cykla i som inte är det roligaste. De bästa är inte det roliga, men jag har tänkt ta med mig sådana jag gillar också. Det kommer att fungera trots att alla varnar mig för allt med sömmar och sådant.
 
Herre gud, lite skavsår är väl ändå inte farligt 😳
 
♥ Maria
 
Anna:

Vad roligt med loppis! Börjar bli mer o mer intresserad av det nu och funderar på att dra till ex Erikshjälpen i helgen. Kul när du la upp ett inlägg om loppis, blir ju mer sugen nu! :D Fina bilder :)

Svar: Jag har det lite som ett sommarnöje, att gå på loppis, men just nu försöker jag att inte köpa så mycket. Eftersom jag redan har alldeles så det räcker av allt. Om jag hittar något fint, som kan passa något av mina barn, kanske jag ändå handlar, och ger dem det i present någon gång. Jag ska nog i stället börja sälja bort lite. Men loppis är skoj!Tack för att du gillar bilderna och roligt att du läst min blogg!
Moi

Kommentera inlägget här: