Hemma = mys

Jag har älskat utsikten från det här lilla fönstret sedan vi köpte vårt hus. Det är en av våra björkar som brer ut sig precis utanför. Här blir det så påtagligt hur sommar blir höst, när de gröna sakta övergår till orange och helt plötsligt en dag är alla löven väck. Kala grenar, en skata som flaxar och den nyss varma brittsommarvinden är inte längre skönt ljummen utan rivigt kylig. 
Naturen rustar för snö och kyla. Hemma vill jag rusta för kyligare dagar då man hänger inomhus mer än ute. När tjocksockar och en ylletröja är ett måste och tända ljus hör till vardagsmyset. 
Det skymmer när jag kommer hem efter en arbetsdag, (om jag hinner i lagom tid) och sedan är det mörkaste mörkt. Inga gardiner, jag vill ha in så mycket av det lilla ljus vi har den här tiden på året. Däremot hoppas jag att Gullrankan, blomman till höger ska växa till sig så den kan rama in fönstret lite mer.
De här senaste dagarna har vi haft härligt ute, 10° varmt i oktober är ju skönt, men så grått. Jag kommer snart att önska minusgrader och snö, men inte riktigt än. 
 
De nya lilla barnbarnet har jag inte träffa IRL än, vi har medvetet väntat, i fall vi dragit med oss något tråkigt C-virus från Stockholm. Ingen symtom, men man vill ju inte orsaka att en nyförlöst mamma blir sjuk och inte heller ett nyfött barn. Jag bara undrar hur länge jag ska vänta...
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: