Sportlov

Ett välkommet lov för både elever och lärare. Det är en tuff tid veckorna mellan jullov och sportlov, intensivt, mörkt på morgon och mörkt på kvällen, en pandemi som härjat och nu ett krig i Europa som skakar om. Önskar alla sportlovslediga fina, soliga dagar. Tyvärr började veckan här vid kusten i ett dunkelt dis. 
Fick ett fint foto från Frida och hennes familj som är i Riksgränsen några dagar med alla sina barn. Just här är de i Björkliden, och Axel med sina bonusbröder i bild. 
Lille Hugo verkar också ha det bra. 
Jag jobbade hemma i dag, har ansvar för två skolor den här veckan. Vi hjälper varandra vi rektorer då någon vill vara ledig, då får någon annan ta över ansvaret. I dag fick jag jobba i kapp, vilket jag behövde, eftersom det varit galet tunga veckor sedan jul, med fortsatt många sjuka ända fram tills för två veckor sedan. Helt plötsligt började vi landa på samma sjuknivå som någon gång i oktober vilket är så där två- tre av 50 anställda. Skönt, nu hoppas jag att vi alla får vara friska länge. 
 
På söndag kokade jag en lite lyxigare gröt, efter ett recept på Elsa Billgrens blogg 
Började med att tina upp 3 dl frysta körsbär, strödde över en msk socker och rivet skal av en ekologisk citron. Det fick sedan stå och tina i så där en timme. Kokade en gröt på 1,5 dl havregryn, 1,5 dl rågflingor (fanns inte i Elsas recept), dubbelt med vatten, 3/4 dl solroskärnor, en klick smör, lite honung, 1/2 tsk mortlade kardemummakärnor, 1 tsk kanel och lite flingsalt. 
Jag följer sällan recept slaviskt, utan adderar och drar i från lite på känsla. Det blev gott tycker jag i alla fall och skoj med lite variation. 
Sist jag handlade på Coop köpte jag några böcker från Bokrean. Ska börja läsa den översta så fort jag får lite tid över. Den understa, ska något barnbarn få. Vi skulle ha haft bokklubb hos mig i morgon kväll, men nu har vi fått skjuta på den kvällen några veckor fram, p g a sjukdom och annat. Boken jag valde till den kommande träffen var "Stöld" av A-H Laestadius. Rätt så intressant och den gav en inblick från renskötarens vardag, även om den bara ger bilden från ett perspektiv. De flesta av oss som bor här upp i norr har ju samiska gener, mer eller mindre, men få äger renar. 
 
Äntligen har vi fått marmorskivan till vårt nya badrum. 
Det är lite pyssel än, lister som ska på plats, och vi väntar på att få kranen levererad. Lampor intill spegeln har jag inte ens köpt än, så det är lite som fattas. Men snart...
 
Det som händer i Europa är svårt att sluta tänka på, när jag ser alla sönderbombade hus i Ukraina, känns det helt hopplöst galet. I dag borde mänskligheten ha nått längre än så, att vuxna män inte kan lösa konflikter bättre än så är ofattbart. Hur livet än är, så behöver vi vila från det som gör ont, jag vilar mig genom att läsa skönlitteratur och bloggar, och blogga så klart. Att skriva om inredning och god mat kan tyckas okänsligt, men vi kan alla behöva andas lugn ett tag från allt som vi ändå inte kan göra något åt, det som makthavare i världen styr över. 
 
Lite av vad jag tänker på just nu...
 
♥ Maria
 
 
Kommentera inlägget här: