Glimtar från en helg

Fredagkväll, efter en fin skolavslutningdag, fortsatte vi fira sommaren med goda vänner. Så trevligt, och vi hamnar alltid i intressanta samtal om allt från goda bubblor, transformativt ledarskap, medarbetarperspektiv och hur man vilar sig pigg. Vila sig pigg har vi lite olika åsikter om. Jag vilar i att få en fin mix av inte göra något mer än läsa en intressant bok som berör till att renovera en lägenhet. Precis vad vi gör i just nu på vår lediga tid, jag, min man och Lukas, vår yngsta son. 
Vi började i alla fall kvällen med middag på vår byakrog.
När vi till sist var ensamma kvar på restaurangen kände vi att det nog var dags att bege sig, och det gjorde vi. En kort promenad hem till O och M. 
Finaste huset och finaste gården.
Oj så smarrigt, knäckig rabarberpaj, bubblor och sådant. 
Våra samtalsämnen sinar aldrig, och det finns alltid någon ny infallsvinkel eller något nytt att förtälja. 
De ljusa sommarkvällarna gör att tiden rinner iväg utan att man reflekterar över att det plötsligt blivit natt. 
Alltså, hur fint kan man ha, med utemöbler som är unika och väldigt gamla. 
 
På lördagsmorgonen var vi rätt trötta efter fredagskvällens stohej. Skam den som ger sig, vi hade massor på "att göra listan". Jag åkte i väg och inhandlade färg, slippapper och lite mat. Lukas och hans far åkte iväg och köpte gipsskivor och annat byggmaterial. 
Givetvis var jag klar först, åkte i väg till Lukas nya lägenhet och ingen var där. Inga nycklar hade jag heller, så det fick bli en kopp te på Lilla Skafferiet under tiden jag väntade in dem som handlade byggvaror. 
Jag köpte med mig en burk marmelad, den med apelsin och saffran. Sedan hade jag i uppdrag att mäta allt i köket, medan Lukas och hans far byggde igen en dörr.
 
Här har de rivit ner en vägg. Allt överblivet bråte har jag med viss hjälp burit ner tre halvtrappor till släpvagnen. Tur jag har vandrat i de Italienska bergen innan, för det gick hur lätt som helst att springa upp och ner med plankor, gammalt golv med mera. 
Jag var klar först, alltid klar först 😜 och fick i uppdrag att fixa middagen hemma. 
Det blev en vegetarisk lasagne, den som min kollega Anna bjöd på till lunch på onsdag. 
Lukas skulle ut och träffa kompisar och vi blev ensamma hemma, vilket vi nu måste vänja oss vid då Lukas flyttar. Han har ju bott i Sollentuna i två år, och nu hemma i ett år, så fort vänjer man sig vid att ha fler hemma vilket jag gillar. Jag skulle nog kunna leva i ett generationsboende. Däremot tror jag inte att mina barn är så intresserade av att bo med sin mor och far. 
 
Fast det lär nog dröja innan Lukas kan bo i sin lägenhet tröstar jag mig med, då vi nu renoverar den från golv till tak,  och de med tanke på alla långa leveranstider på allt. 
Tidigt på söndagsmorgonen gav vi oss i väg till Haparanda och IKEA. Nytt kök skulle inhandlas till lägenheten. 
Det tog tid, och vi fick ta en lunchrast mitt i allt. Till sist var allt köpt, och någon beställt som inte fanns hemma på deras lager. Medan släpvagnen lastades, sprang jag in på Iitalas butik och köpte nya dricksglas som var nedsatta med 50%.
 
En dag på det stora varuhuset, gör en trött. Att sitta still en hel dag blir jag också trött av, så min kväll avslutade jag med ett träningspass, så gudomligt skönt för kroppen och själen. 
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: