Inga planer...

Vi har inte planerat något för helgen som kommer, för det är ju lite svårt då sjukdomar härjar på och vi ska vara försiktiga i allmänhet. Kanske just därför som jag precis just nu längtar efter lite flärd. Det behöver inte vara så stort och märkvärdigt, bara lite annat än hemma. 
Min man och min son försöker i alla fall förgylla tillvaron så gått det går i dessa tider. Lukas som har varit hemma med förkylningssymptom men inte Covid börjar bli piggare hjälpte till, i alla fall med att äta av det lite udda som lagades till, d v s halstrades på en bädd av glöd. 
Halstrad Tjäderbröst. Kanske inte mitt bästa, men helt ok. 
Tulpaner ger ett stänk av vårvind och sol även om det fortfarande är mörkt då man åker i väg till jobbet och lika mörkt då man kör hem. 
I går frågade Frida snällt om hennes mamma kunde vara barnvakt ett tag så att hon och Otto kunde åka upp till Ormberget och ta några varv i elljusspåret på skidor. Jag hade själv precis tränat så jag duschade snabbt, klädde mig skönt och åkte i väg. 
Hugo sov redan så det var de tre största killarna som var vakna. Axel skulle sjunga något på hans skolas Talangtävlig och ville träna lite för mormor, det var bara en detalj, han hade inte ännu lärt sig hela texten. Nåja, han fick träna en stund och sedan var det kvällsmat. 
Oj, vad det smöraste mackor, Douglas och Charlie rostade sina.
Axel gjorde varma mackor i ugnen. En stund senare var en långfranska nästan uppäten och kvar på bordet lite smulor av tre pojkars kvällsfika. På jobbet hade jag sagt dagen innan åt två av skolans lärare att jag aldrig fikar hemma på kvällen.
 
- Inte ens en kvällsmacka, frågade Ullis då? 
- Nej, inte ens en macka, sa jag då. 
 
En kväll senare;
 jag gjorde gossarna sällskap, pratade om skolan, engelska glosor och annat skoj medan jag drack ingefärste och åt en kvällsmacka. Ett undantag, mackan alltså.
Läste ett par sidor ur Harry Potter innan Axel somnade. Frida och Otto kom hem efter en tur i isiga skidspår och jag åkte hem. 
 
Fredag i morgon, en oplanerad helg,
tänk om min man överraskar mig med något,
det behöver inte vara flott, bara det är gott
 
 💖
 
♥ Maria
 
 
 

 
Kommentera inlägget här: