Lugnt och kreativiteten spirar.

När jag får lugna stunder blir jag otroligt kreativ. Jag kommer på roliga saker att göra på jobbet, och hoppas att pedagogerna tycker likadant då vi sedan ska göra det. Inser det omöjliga i att hitta på sådant som alla 50 gillar, men blir nöjd om fler än hälften i alla fall uppskattar det jag planerar.
 
Nu får jag ju inte glömma allt jag kommer på att göra hemma. 
De här två karmstolarna i ek köpte jag för snart 10 år sedan av en kvinna i Piteå. De hade ett fult smutsigt tyg och var lite risiga. Men de här kan man göra något av tänkte jag då. Sedan har de stått i vårt garage i alla år. Nu är de trärena, och jag funderar på hur jag ska behandla dem...?
 
Det är ett skitgöra, att slipa möbler, men om man bara står ut blir det ofta riktigt fint. Jag fick kämpa med dessa och känner mig rätt så nöjd. Nu ska jag när tid finns försöka hitta en starkt tyg med linnestruktur, är min tanke. 
Det här bordet fick sig också en genomgång. Vi har haft det på vår glasveranda, men någon gång har en blomkruka släppt igenom fukt och det hade blivit en svart rund ring på skivan. Jag slipade bort den också och oljade in skivan med linolja.
Nu står bordet i vårt kök, eftersom det blev lite för trångt på glasverandan då Lukas antika bord hamnade där i väntan på flytt. 
Ett rejält och tungt bord, förmodligen tillverkat i Högsön, en bit norr om Luleå, någon gång för längesen. 
 
Lite av min kreativitet som spirat 😘
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: