Kirunahelg

Tåg betyder att du får ta med dig eget fika om du vill vara säker på att få något ät- och drickbart under resan. Det händer att det inte finns något att köpa på tåget. Jag hade med mig fermenterat te, och en godsak. Räckte gott, i går i alla fall. 
Så fint att komma hit, ett varmt lyckorus. 
Välkomnades med ett glas rött och goda ostar. Det blev prat om livet tills natten kom. 
😍
Långt efter midnatt sjönk jag ner i den här sköna sängen mellan krispiga lakan. Kajsas fina rum där allt är så fint, som på hotell fast bättre. 
Jag somnade nästan på störten och sov djupt, och vaknade utvilad lite senare än vanligtvis. Min bror hade redan hunnit dra i väg på arbetsmöte. Kajsa skulle också iväg på jobb så jag åt frukost med henne efter mitt träningspass, sedan drog också hon iväg. 
Började alltså med ett träningspass här i gårdshuset, så himla skönt att träna på morgonen. Men, springa på löpband är inte riktigt min grej, absolut ok då det är ishalka ute. Jag äger fortfarande inte springskor med dubbar och min bror avrådde mig från att springa ute längs gatorna. Jag lyssnade på honom i går. 
Inte så mycket snö än. Efter frukosten fixade jag till mig lite lätt, och traskade i väg in till city. Tänkte strosa runt i de få affärer som ännu finns kvar här i stan, köpa mig något att äta till lunch och när min bror kommer hem från sitt möte skulle vi träffa min svägerska som ännu inte fått flytta hem efter sin hjärnblödning i juni. 
 
Varje resa hit blir ett aha, något har hänt här sedan sist. I september då vi tog bil till Riksgränsen, hade en av gatorna ut från stan stängts av sedan sist vi var upp i maj. I dag då vi traskade in för att hälsa på min svägerska fick jag veta att alla affärer här ska flytta till den nya stan innan jul om ett år. Det känns surrealistiskt, att inget i centrala stan blir kvar. Min brors hus kommer att bli kvar, i alla fall en massa år till, ingen som vet hur länge. 
 
Snart ska jag försöka logga in på ett zoommöte som är jobbrelaterat, jag helt säkert, fast det är fredagkväll, allhelgonhelg och allt. Ska prata om ett projekt på engelska, med lärare/rektoer från Turkiet, Portugal och Frankrike. 
 
Önskar er alla en fin helg, med tända ljus!
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: