Tropisk hetta

Så himla sköna dagar vi har här i norr!
Över 30° varmt varenda dag. Njuter och suckar någon gång över värmen, jag gillar värmen, men har inget emot ett fint sommarregn då och då. Däremot har jag kylt av mig i Luleälven varje dag, så ljuvligt, och alldeles lagom varmt.  
 
Nu lite om hur vi avslutade vår lördag efter utflykten till Dalarö. Jag hade ju städat nästan helt klart i Lukas lägenhet, så jag ville inte laga någon mat där den här lördagskvällen, inte nu när spisen var skinande ren inifrån och ut, fläkten rengjord och så vidare. . 
Vi tog oss till Gamla stan och förundrades över de låga gamla dörrarna in till lägenheter där någon faktiskt bor.
Det var sen lördagseftermiddag och var vi hungriga, en middag snabbt var vad vi behövde just då. Det fick bli Vapiano, och helt ok.
Glass till efterrätt. 
Rätt så mysigt ändå, en lördagskväll i Gamla stan med Lukas. 
När vi sent omsider hamnade i Norrviken igen var Lukas tvungen att köpa en Churros, bara för att han passerat vagnen så många gånger och låtit bli, nu var det ju sista kvällen här i Sollentuna. Jag avstod, var mätt av allt, mat, glass och äventyr. 
Tidig söndagsmorgon, allt packat och klart, städat och fejjat. 
Nu får någon annan ta över, kanske en ny hockeykille? Ros-Marie hyresvärden hyr gärna till hockeykillar. 
En sovalkov, helt perfekt då man bor själv. 
Vi blev bjudna på frukost av hyresvärdarna, Rosi och Jörgen, bättre värdskap kan man inte få. 
Lukas lovade att komma förbi när han besöker Stockholm. Vi, eller jag lovade att hämta vinterdäck som inte rymdes i bilen nu. Klart vi ska hämta dem, och en orsak till att besöka Stockholm igen. Då blir den en tripp med min man, som inte ännu vet om att vi ska dit. 
 
Sedan blev det 90 mil norrut, och innan kvällen var vi hemma. Lukas gamla bil höll hela vägen, något jag var lite orolig över, men han har ju fått den lagad av bästa reparatörerna i vintras. Så himla schysta män som köpte bilen av Lukas för 2500 kr, köpte nya delar som behövdes, lagade och besiktade den. Sedan fick han köpa tillbaka en väl fungerande bil för 5000 kr och allt för att de tyckte Lukas varit en så härlig och trevlig kille då de köpte den av honom och för att de tyckte synd om honom som inte hade råd med en bättre bil. Ja, vad ska man säga? Världen består av väldigt många goda och generösa människor också. 
Vi tog ett kvällsdopp hemma, Lukas badade bastu, men inte hans mamma. Jag somnade tidigt och sov gudomligt skönt hemma i min egen säng. Kan bara säga att vattnet i Luleälven är perfekt nu, lagom svalt så man nästan inte vill sluta simma på eviga tider. 
 
Åskan mullrar någonstans i fjärran, min jobbmobil har slutat fungera, jag har fått en ny som jag ännu inter fått i gång som den ska. Något att ta tag i...
 
♥ Maria
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: