En kväll med goda vänner

Efter en fin måndag med min man på Nordiska museet och några inköp på vägen till museet hade vi kvar det trevligaste, en kväll med Hans och Birgitta. 
Jag hade med mig en liten burk med gott, apelsinmarmelad med saffran i. 
Alltså, finaste köket!
En amaryllis i vas, något jag måste köpa. Birgitta har inspirerat mig sedan vi började arbeta tillsammans för 35 år sedan. Det är inte så att jag kopierar henne, men hennes goda smak väcker inredningslusten till liv hos mig, och jag kommer på hur jag vill förändra/förbättra hemma hos mig.
 
Förutom Birgitta med sin goda smak, så får jag ju influenser från annat också, så som livet är, man tar lite här och lite där och gör det till sitt eget. Jag tror inte på att kopiera helt och fullt i något, det måste alltid arbetas fram hos var och en, vad det än är. 
Om jag någon gång skulle flytta till en lägenhet, skulle jag önska mig en med så här djupa fönsternischer. 
Massor av spännande ämnen som vi hade tid att samtala om medan vi väntade på att det skulle bli dags att traska till T-centralen för att sätta oss på nattåget till Luleå. Hans har arbetat som personalchef i en stor organisation, så han har massor av kunskaper om ledarskap, Birgitta jobbar fortfarande i skolans värld och allt det här är ju så spännande att reflektera kring. 
Sedan blir det ju en del hockeyprat också, som alltid ;-)
Birgitta är ju konstnär på sin fritid, så den här bilden bokade jag av henne, men kunde inte ta med den nu, på grund av nog så mycket i resväskan.
De här bilderna kan man också köpa som tryck på Printler. 
Stockholm är extra vackert så här veckorna före jul. 
Det krävs mörker för att vi ska se ljuset, bokstavligt men också symboliskt. 
Efter en natt på tåg, hade vi tid med en lång frukost i restaurangvagnen medan tåget rusade fram genom ett snöigt och kyligt Sverige. Tåg och lite miljötänk trots att min gulliga man suckade lite över tiden det tar med tåg jämfört med flyg. Jag bad honom "lägga ner" sitt suckande och fokusera på den lugna morgonen vi fick på tåget i stället. 💝
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: