Kärlek

Vilken fredagskväll vi fick. Efter en månads karantän och ensamhet kom Frida hem till oss i går med lille Hugo och Axel. 
Som jag har längtat efter den här killen!
Med sig hade han och hans mamma lite gott i en påse från Holms konditori, som de nu nästan bor granne med. 
Saffrans semlor, wow så gott! Brödet, saftigt och fluffigt med mandelmassa som var god och krämig. Holms är ett gammalt anrikt konditori med det bästa semlorna år efter år. 
Lillgossen, jag blev kär i honom direkt. 
Koftan jag köpte åt honom då han föddes. Stickad i cashmereull. Köpte koftan, eftersom jag inte stickat på snart 30 år. Låter kanske helt galet för en del av er. Jag stickade massor fram tills att jag blev tre barns mor och pluggade på LTU som en tok varje minut jag hade till övers. Så småningom blev det en filmag i pedagogik och svenska, förutom lärar och förskollärar examen som jag hade sedan innan. Då kunde jag aldrig göra något lagom, gjorde jag något så gick jag all in, så att säga. Lagom fanns inte i min hjärna. Sticka blev något jag slutade med, medan jag väntade vårt trejde barn Joel. Innan dess satt jag på kvällarna då Frida och Gustav somnat och sydde barnkläder, waldorfdockor och stickade det ena och det andra, och mest åt barnen.
 
Min mamma stickade en fin ylletröja åt Joel då, eftersom jag precis slutat med det. Min svärmor sydde både en vindoverall och lite annat åt gossen. Jag köpte givetvis kläder åt mina barn också, men eftersom jag gillade att designa kläderna åt barnen så hade jag sytt och stickat massor innan. Men just då för 30 år sedan hade jag bestämt mig för att göra något annat av mitt liv, och då kunde ingen eller inget stoppa mig. Stina, en av mina väninnor, var dagmamma åt Joel alla dagar jag var på universitetet, tills han fick förskoleplats, herre min je, vilket liv jag levde då. 
Nu tillbaka till nuet, vår Tomtenisse, som brukar flytta in så där lagom till advent, har fått lov att ändra på tidigare koncept, allt på grund av att Tomten nyser, har förmodligen C. Så nu bor inte Nisse här, utan smyger upp i trappen varje helg istället. 
I år lämnar han brev, som måste läsas först, innan man får öppna paketen. 
En mormor som vet hur viktigt det är att läsa varje dag, har försökt vara lite listig, få se om det går hem i år...
Frida och Hugo åkte hem, och Axel blev kvar, så mysigt. Den här kvällen ville Axel se på LasseMajas Detektivbyrå. 
Vi läste givetvis en kvällssaga om en Tomte som lever ett stressigt liv, speciellt på Julafton. Axel har hockeyträning 08.30 inne i stan i B-hallen varje lördag, så det fick inte bli en sen kväll. 
07.00 steg vi upp, fixade blåbärsgröt och Axel värmde upp med att hoppa rep. Just nu är han taggad på att kunna hoppa så många hopp som möjligt i ett sträck utan att stanna till. Han hoppade så mycket, så jag blev lite orolig att han skulle bli så trött att han inte orkar med träningen. Jag hade inte behövt vara orolig för det, träningen gick galant sa hans morfar som gladeligen åkte iväg med sitt barnbarn till ishallen. 
 
Jag stannade hemma och bakade Lussekatter.
 
Nu måste jag sluta skriva, ska se på "Så mycket bättre"
En trevlig lördagskväll önskar jag er alla!
 
♥ Maria
 
 
 
 

Kommentera inlägget här: