Helg, och njuter!
Fredag med vår chef Seija och vår skolchef Louise. Intressanta samtal om hur vi ska arbeta vidare med våra nätverk för lärarna i vår kommun. Kollegialt lärande har ju visat sig vara en viktigt del i kompentensutvecklingen.

Lunch med bästa gänget, vi tycker inte alltid lika, men det gör inget det blir bara mer spännande samtal då. Det är ju då vi utvecklar oss själva, när vi får reflektera, får respons och tid till att vrida på våra tankar.

Jobbade hemma några timmar, vilket var extra mysigt p g a att min yngsta son också jobbade hemma hos oss.

Han har haft sitt hem som kontor några timmar då och då varje vecka under senaste åren, då företagets huvudkontor finns i Stockholm, och nu då han bor hemma några veckor till är vårt hem hans hemmakontor. Han satt på vindsvåningen och jag i köket. Men vetskapen om att inte vara helt ensam är ju ändå rätt fin. Han jobbade klart lite före mig och fixade middagen. Titta inte på allt bös som står framme på arbetsbänken i köket. De som inte hör hemma där ska bort i dag. Stökigt, för att jag i går kväll började plocka bort allt jag är less på, för att nu kunna ta fram lite julfint, i mitten av november. Jag gör det lite tidigare varje år.


Godaste räkpasten med räkor från Rönnbäcks fisk.


Dukade snabbt, då klockan började bli för mycket, vi hade båda bråttom.

Tog fram var sin kombucha, som jag beställt och fick hem i går. Det var den här drycken jag drack på Pensionatet i Piteå sist jag var där, och tycker den är en av de godaste kombuchan jag druckit.

Det var smidigt att beställa hem dem, och jag valde 12 burkar den här första gången, sedan får vi se. Kombucha ska man ju helst göra själv, för den är rätt dyr att köpa, men jag har inte tagit mig den tiden än, försökte en gång för länge sedan, men det var en del fix med att hålla liv i själva jäsningen. Det är en fermenterad dryck, och ska vara lite nyttigare än andra drycker.


Lukas drog i väg till ishallen för match och jag städade undan allt efter middagen, sedan en kort promenad till ishallen och mitt Fredagsmys i Sunderby ishall. Lukas frågade mig i går kväll om jag kunde ta uppdraget då den på listan som stod på tur inte kunde.
-Ja, det kan jag. Men jag hinner inte baka, utan då får du köpa fikabrödet.

Lukas fixade nygräddade vetelängder med olika fyllningar som jag sedan skar upp och la upp på ett fat. Jag gillar att baka då jag har tid, men nu fanns inte tiden och då fick det bli så här. Någon tyckte att vi var alldeles för billiga, det tycker jag med. Vi har inte höjt priset på rätt så många år. Kanske dags för det, för alla omkostnader är dyrare, bara att boka en buss till Kiruna för laget kostar. För att inte tala om vad en övernattning kostar, i stan med Sveriges näst intill dyraste hotell.


Vårt lag vann matchen mot Arvidsjaur. Jag hade en fin kväll i fiket och hade tid att prata med alla möjliga trevliga ishockeytokiga föräldrar. Får inte glömma, de roligaste, alla de unga mellanstadiekillar som alltid hänger i ishallen. Bästa kunderna, som alla handlar gofika och swishar betalningen så som man gör i dag. De är så gulliga då de står och funderar vad de ska köpa, och alltid lika trevliga.

Lite juligt ändå, men inte så mycket så att man blir less innan julafton.

Lukas åkte i väg till Kainulasjärvi direkt efter matchen i går som slutade 22.00. Jag skickade en mugg med kaffe åt honom med en pappa som skulle kika förbi omklädningsrummet. Tycker inte om då han ska i väg och köra så sent på kvällen. Själv säger han att det inte är någon fara, för man är så hög av adrenalin efter en match.
Ska nu städa undan allt i köket som ska bort några veckor,
och sedan fixa till mig för lite mys i stan med Bitte.
Njut av dagen mina vänner!
♥ Maria