Allt ordnar sig :-)

Att vara flexibel underlättar när inte allt går enligt planerna. Jag skulle flyga hem 18.30 på fredag från Stockholm. Precis innan avgång säger kapten att en lampa lyser och att en tekniker måste se över detta.  Efter en timme inne på planet får vi veta att inte planet får lyfta och att alla bokas om på andra avgångar. Jag och många med mig blev ombokade på flyg dagen efter. 
 
-Jag ska till Riksgränsen i kväll, säger jag bestämt, kan ni inte boka om mig på ett plan till Kiruna istället?
-Vänta här så ska jag undersöka det, sa killen och rusade i väg med  mitt boardingkort.
10 minuter senare kom han tillbaka med ett nytt boardingkort och sa att jag skulle ge mig i väg till en annan gate för flyg till Kiruna. 
-Min väska då, sa jag och såg nog milt sagt förvirrad ut.
-Den kommer med flyget till Kiruna, sa killen lugnt.
 
Vilket den inte gjorde, visade det sig.
Jag kom till Kiruna men inte min väska. Kajsa, min brorsdotter som var den enda som var i stan på fredagskvällen, tog emot mig. En timme senare kom min man som kört 35 mil från Luleå så fort han förstod att det inte var någon idé att vänta på mig.
Snabb frukost innan vi fortsatte till Gränsen och ett möte där.
En superskön dag, sol och vindstilla. Det blev några timmar på skidor och mitt bästa jag.
18.00 dök väskan upp, och jag andades ut.
Oj, jag hade visst handlat en del ;-)
Men inte det här vedstället, som jag såg på en affär i Stockholm, lite för stort för att ta med på flyget. Ett fint sätt att förvara ved på, tycker jag.
Vilken tur att jag hade nytt fräscht te i min väska. Här finns inte någon teshop med goda teer, så jag tar alltid med mig te hemifrån i vanliga fall.
 
Få se vad morgondagen bjuder för väder, prognosen säger snöstorm, så vi får se om det blir en innedag med tid för läsning, och allt ordnar sig för det mesta ;-)
 
♥ Maria

Nya kunskaper och trevligheter

De sensate dagarna har jag lyssnat på föreläsare som lyft den senaste forskningen kring elever som ibland får det mer eller mindre svårt i skolan och hur vi bemöter dem på bästa vis. Det har väckt tankar hos mig. Rutiner vi måste förändra...och nu måste jag få in lite möten med ledningsgruppen på skolan, och det är inte enkelt. Hur lösgör man tid för sådant, några veckor innan sommarlovet ?
Gulliga Kerstin bjöd hem oss en kväll på champagne och annat gott.
Att öppna bubblande drycker är inte det lättaste, men det löste sig.
Vi diskuterade specialpedagogiska frågor och hur vi kan bli ännu bättre.
Vi trippade till en restaurang (bara lite sena), som vi fått tips om av Marianne på vår skola. Hon hänger här i stan titt som tätt och henne ska man fråga om man vill ha goda tips.  Sixten & Frans heter den här trevliga restaurangen som ligger på Kungsholmen.
 
Här fick vi sällskap av två specialpedagoger/lärare från Luleå som satt och väntade på oss, vi var lite sen p g a...något ;-)
Jag valde torskrygg, mycket gott!
Den här bilden skulle jag flytta upp, men det går inte just nu, grrr!
Helt plötsligt försvinner min nätuppkoppling, och då går det inte att göra något., inte lätt att blogga här i Riksgränsen.
 
Jag får göra ett nytt försök en annan dag.
 
 
♥ Maria

Ätit lunch ute :-)

Det var i kyligaste laget, att sitta ute och äta på onsdag. Men vi är ju härdade :-) 
Platsen var mysig, och vi satt inte ute helt och hållet, utan inne i en lite dragig paviljong. Med filtar och lite infravärme var det ok. Men ytterkläderna behöll vi på. Stockholm är kallt just nu. 
Jag och Kerstin satt och sammanställde allt vi hade med oss från Sjöstadsskolan då hennes gulliga dotter Sussie, som arbetar som arkitekt här i stan frågade om vi vill äta lunch här. Det ville vi så klart. 
Så här fint bor Kerstin och hennes man här i Stockholm.
Utsikt mot vattnet från balkongen.
 
Jag fascineras verkligen av dessa gamla hus från slutet av 1800-talet. 
På kvällen tog jag en löprunda längs Norr mälarstrand, och där hittade jag ett utegym, fullt med folk som tränade.
 
Det finns en del pärlor i den här stan. Jag önskar en mysig liten restaurang nere vid älven i min by och ett utegym någonstans i närheten av vårt motionsspår, det kan väl inte vara så svårt att fixa?
 
♥ Maria