Skolledarkonvent

Dagen i dag har gett mig lite mer kunskaper om hur man arbetar med att få arbetslag att utvecklas.
"En grupps förmåga att arbeta effektivt beror inte på individernas personlighet utan handlar om kompetens och om arbetsgruppen som system".
Vi fick också lära oss att det är viktigt som chef att veta vem man får som chef när man byter arbete, för en bra ledare behöver en bra chef! 
Och var är skillnaden med att vara chef i näringslivet och chef i skolan? Ja, som chef i skolan är man "brutalt" nära sina "kunder" när man inom näringslivet kämpar för att komma nära sina kunder. Risken med att vara "brutalt" nära sina "kunder" är att man blir för operativ, vilket kan vara en fördel ibland men också en nackdel.
Efter föreläsningarna i dag var det middag för Lärarförbundets medlemmar, och jag som tillhör ett annnat förbund fick hitta på något annat. Och det gjorde jag förstås, jag hade planerat att gå på Fotografiska, men av en händelse hamnade jag med Anette och Micke på Le Bar, hur trevligt som helstoch där satt vi så länge att det blev för sent för något annat för min del den här kvällen. 
 
♥ Maria
 

Stockholms dagar

Jag har ännu inte bestämt mig, om jag ska äta frukost nu, träna och simma innan föreläsningen börjar, eller om jag ska vänta tills de öppnar bassängen och simma först, strunta i gymmet och äta sedan...vilka världsliga problem. Men rätt skönt ibland, att inte ha andra problem än sådana att fundera över ;-)
En dålig bild tagen med min mobil. Men jag skakade väl en aning trots den milda kvällen då jag steg upp från det 34° grader varma vattnet. Så tränat har jag gjort i går kväll på gymmet här på hotellet, simmat i bassängen ute på taket och avslutat med bastu, så egentligen skulle jag kunna strunta i allt annat än frukosten i dag...vi får se...
Ida, Signs gulliga servitris som jag hade en stunds samtal med om min kamera, mitt bloggande och annat spännade, så trevligt!
Det finns hamburgare och det finns hamburgare, den här är en av det godaste jag ätit. Med dillslungade pommes till, mums!
♥ Maria
 

Another day

 
Min ros på stam som jag fick i somras, såg så här fin ut någon vecka efter jul, innan det blev -30°. Synd, att värmen ute på glasverandan inte höll sig på 5° som den brukar den här tiden på året. Inte en blomma där ute verkar ha klarat sig. 
Längtar efter att få stå på skidorna sååå ortoligt mycket just nu. Sökte en bild med skidor och hamnade här...
En bild på mig och våra tre äldsta barn, en solig vårdag i Björkliden. Alla tre gör allt för att bli så bra som möjligt på bild, eller... ja, hur som haver har åren runnit som sand mellan fingrarna.
 
Och istället för att sitta här och skriva, borde jag packa färdigt nu. Stockholm i morgon och när jag kommer hem på fredag blir det bil upp på kvällen till Malmberget och Lilla VM hela helgen. En natt hemma och Härnösand några dagar, det gäller att ha förmåga att organisera och strukturera för att få allt att flyta på sådana gånger.
 
Vilken tur att jag tränat upp den förmågan under alla år som varit med allt som vi fyllde livet med och då har stunder som den på bilden varit det underbaraste stunder jag haft, även om det kanske inte syns på just den här bilden :-) 
 
 Istället för att längta så himla mycket delar jag en länk till en artikel om en smyckesdesigner som du nu kan hitta på & Other stories.
 
♥ Maria