Mingel

Mingelkväll en adventsöndag, så skoj!
Knappt någon jag kände, men vad gör det ;-) Katarina, en av mina kreativa vänner som designar smycken bjöd in till mingel. Kika in på Opera & CO om ni har lust.
Alltid roligt att träffa nya människor och prata bort ett par timmar.
Frida, min kära dotter var också bjuden. Vi välkomnades med en fräsch jordgubbsdrink.
Massor av gott!
Alla var vi nyfikna på att få känna, klämma och prova lite smycken. 
Armbandet närmast har jag köpt för några år sedan, en favorit för mig.
Oj, vad jag tittade på  örhängen. Jag har haft en känsla av att jag behöver något nytt i mina örsnibbar ett tag, och i går valde jag ett par stjärnor till sist, efter att ha provat och provat. De fanns flera par som jag hade behövt för olika tillfällen...och så funderade jag ett tag på om det kanske var ett halsband jag saknade, men det blev ett par glittrande stjärnor, lite glitter och glamour i vintermörkret kan behövas.
 
Den här måndagen går till historien om något, jag har haft ett så fullspäckat program från tidiga morgonen till sena kvällen. Så nu är det risk för att jag somnar medan jag skriver, alltså bäst att sätta punkt innan ;-)
 
 
♥ Maria
 
 
 
 
 
 
 
 

första advent

Lördagskvällen bjöd på god fisksoppa. Ensam middag med mannen, händer inte ofta. En supergod ost, Black bomber blev pricken över i:et
 
Jag väntar på att en adventskalender jag beställt på nätet ska dyka upp, och nu är det snart hela två veckor sedan jag klickade hem den. 
Under tiden jag väntar på den har jag försökt köpa lite små saker att slå in i julklappspapper för att hänga upp i den. 
Smakat på julens första skumtomtar, alltid lika goda. :-)
 
Sprungit i arla morgonstund, grymt skönt på snöklädda vägar. Fick sedan helt plötsligt ont i huvudet, och hade en del jobbjobb att göra. Efter att ha stökat undan det viktigaste sov jag en halvtimme, mindre ont och med lite mat i magen blev det ännu bättre. 
 
Snart ska jag och Frida iväg på ett spännande event, hos en kreativ väninna.
 
Med julmusik i öronen ska fixa till mig lite, njut av söndagskvällen alla vänner!
 
♥ Maria
 
 

Lördagsstök

Vilken tur att jag började plocka undan redan på onsdagkväll, för att få plats med lite adventstingel. Jag har irrat runt här hemma sedan jag vaknade denna morgon. Putsat fönster, duschat blommor och bråkat på min man...förlåt! (men jag tycker att hans "jag ska göra det", tar för lång tid innan det händer, suck).
Nu till huset från 1746, eller något sådant. Gammalt hur som haver och hur mysigt som helst. Jag hade bara min mobil med mig, så bilderna är inte det bästa. Nästa gång jag hälsar på hos Ann-Sofie i Heden ska jag ta med mig min riktiga kamera.
Monika, Annsos duktiga mamma har gjort den fina kransen som pryder dörren.
Huset är varsamt renoverat, för att behålla det ursprungliga så långt som möjligt. Det var länge sedan någon bodde här, och nu ska det bli ett sommarhus - festhus för familjen. Här ska snart firas dop, kanske något julfirande med mera. 
Rustikt och mysigt.
Köket var inte riktigt klart, men nästan. Tapeten ny, men passar perfekt här.
Tjädertuppen, ser ut att ha bott här i eviga tider.
Sommarhuset står nära familjens vinterhus, så praktiskt. Så var det hos min mormor och morfar också, de hade ett litet timrat sommarhus på gården, där flyttade man in varje sommar har min mamma berättat. Under tiden storstädade man storhuset. 
 
Roligt med renoveringsprojekt, tycker jag :-)
 
Ha en skön första advent alla bloggläsare!
 
Själv ska jag hänga klart allt som lyser och glittrar och försöka få tag på lite granris, tallris med mera. Jag har en gran på min gård, den kanske får bli lite tunnare...
 
♥ Maria