Valborg

Kyliga vindar som lugnat ner sig en del sedan i går, fast fortfarande kyliga. Jag packar mina väskor, varmt, och väntar på Gustav och Madde. Det blir en långhelg i Gränsen med dem. 
 
Vill städa undan allt, allt som inte ger mitt öga sinnlig njutning. Kartonger som döljer det som inte ögat vill se.
En ny roman, som jag ska ge min tid åt i helgen. Vädret ska tydligen inte bli något att se fram emot, och är det för uselt för skidorna så får vi  ägna oss åt annat.
 
Värm er vid våreldarna i kväll, "medan drivans blommor smälta ner å dö", själv hinner jag inte med någon eld, för vi lär inte vara framme vid vårt mål förrän midnatt råder, och endast askan vittnar om vad som varit.
 
♥ Maria
 
 
 
 
 

Med "vippig" kjol

Söndagen var så där mysig som mina söndagar brukar vara. En lugn och lat morgon med en lång och god frukost, lite läsning och småprat med min man. Sedan utejobb och en liten stunds fika hos Monika med Frida och Axel som sällskap. Och efter flera veckors uppehåll, ett träningspass som avslutning på helgen, så tufft, så tufft.
 
Träningsvärk i dag, så klart.
Axel med sockar som håller på att trilla av, och  tro det eller ej, det är jag som har stickat dem en gång åt Frida.
Ett super läppglans, som sitter i eviga tider.
Monika hade köpt en ny och riktigt snygg klänning med vippig kjol. Dragkedjan bak i guld, så snyggt med guldiga örhängen till.
De här från Glitter.

Och jag fick ett akut behov av en ny klänning...
 
♥ Maria
 
 
 
 

Min lördag

Fast vi arbetade hemma på gården hela dagen i går, så märks det nästan inte. Med andra ord, vi har inte långtråkigt.
Och så fick vi lite hjälp med krattning och sådant.
Hur många svenska barn har inte lekt med en sådan BRIO hund någon gång i sitt liv? 
På kvällen blev det lite bråttom, för vi skulle gratta en av våra vänner sedan många, många år tillbaka, Hon fyllde jämnt då vi var i Åre, och vi missade en hejdundrande fest.
På morgonen då Lukas hade träning fixade jag presenten.
Grattis gulliga du!
En sådan stol vill jag ha...
Maria och Mikael har nog ett av de finaste hem jag vet.
Ser ni det superfina ljusttakarna i fönstret? Finns på Klassisk form. 

Det blev en sen kväll, fylld av glada skratt blandat med allvarliga tankar, summasumarum, en väldigt trevlig kväll, som gav energi.
Nu fortsätter vi med arbetet här hemma, och om jag fortfarande har energi i kväll så blir det ett träningspass som får avrunda den här helgen.
 
♥ Maria