Östersund

Hockeyhelg i Östersund. Det blev en tidigt fredagmorgon. Tur att min man är så morgonpigg, för han väckte mig 05.00 oförskämt pigg och glad. 
-Ska du med är det bäst du hoppar upp nu, sa han hurtigt. Och jag tvingade mig upp, med en känsla av att jag kanske skulle kunna sova lite till i bilen. Och det var inte så svårt att sova, för inlandsvägen bjuder nästan bara på tallar och granar med snötäckta myrar här och där.
Det blev en match på fredag eftermiddag mot Skellefteå, inte roligt. För matchen slutade 2-2. Förlängning i 5 minuter som också slutade oavgjort. Straffar sedan, och där gick det inte så bra för oss.
Arenan, ny, och här var det Melodifestival för en vecka sedan. 
Tryggt med dessa män, som tar hand om våra killar, fler timmar i veckan än vi själva. Mattias, Stefan och Urban. Tränare och ledare för Luleå hockeys J-16 elit. 
Och så alla mammor, så viktiga för hockeykillar! De coachar på sitt sätt, hejjar, och sprider glädje överallt, eller hur!!!
Att blogga på hotell är ingen hit, nätverken är oftast kass, just nu händer inget, så jag gör ett uppehåll, lite mer bilder i kväll om jag hinner och nätverket fungerar bättre.
 
♥ Maria
 

Elevrådsutbildning

Vilken bra dag vi hade i dag med elevrådet från vår skola. Synd att jag glömde min kamera hemma just idag :-( för det fanns så mycket att fota, och jag fick fota med min mobil vilket inte är lika skoj.
Thyra en engagerad fritidspedagog på skolan hade organiserat dagen på allra bästa vis. Här på Café Tingshuset hade hon bokat in oss för dagen. När jag kom såg det lite dystert ut men inne var det hur fint som helst.
Lotta som driver caféet tog emot mig, berättade lite om husets historia och gav mig några tidningar att bläddra i medan jag väntade på att Thyra och Malin skulle komma med eleverna. 
Tekannan, så fin! Lotta dukade upp medan jag bläddrade i tidningar och småpratade med henne. Nygräddade bullar, saft, te och kaffe.
Och så kom eleverna. Glada och förväntasfulla inför dagen. Det var några elever till, men jag kan inte fota alla som ni vet.
Huset har massor med rum, här gula rummet. 
I dag är huset privatägt, men får ej användas som privatbostad. 
Efter fikat blev det värdegrundsövningar med Malin, skolans idrottslärare. Liten föreläsning om demokrati, representativ demokrati och lite till. Sedan pratade vi om hur en styrelse fungerar, varför vi har elevråd osv. VI såg en kort film om hur elevrådet fungerar på en annan skola. Sedan blev det lunch.
Tacos, och alla jublade.
Huset har massor med kakelugnar. 
Vi fikade inte en gång till, någon måtta får det vara! Men jag blev tvungen att fota lite av allt det goda som dukades fram för alla fikagäster som skulle komma under dagen. Caféet är öppet onsdag-söndag under vinterhalvåret från 11.00-20.00 och ligger alldeles intill kyrkan. Sommartid är det öppet alla dagar i veckan.
 
Eleverna var superengagerade hela tiden och fick beröm av Lotta för att de var så duktiga och trevliga.
 
Ja, sedan blev det buss tillbaka till skolan för eleverna och en lugn eftermiddag för mig på mitt kontor med en massa administrativt arbete.
 
♥ Maria
 

Fysikprov

Hej och hå, så mycket elektroner och protoner som snurrar i mitt huvud blandat med annat smått och gott, så som Ohms lag och Leilas kladdkaka.
När jag kom hem från jobbet idag såg köket ut som Jerusalems förstörelse, eller inte riktigt så ödelagt, men minst sagt kaosartat. Och där höll Lukas på med kladdkakebak.
-Kan du duka fint i vardagsrummet, säger han och häller smeten i formen. 
-Men du har ju fysikprov på onsdag, säger jag, lätt stressad.
-Det är lugnt, jag har pluggat på skolan, säger han och verkar oroväckande lugn.
 
Vilken dag, måndag och fler och fler som blir sjuka på skolan, både pedagoger och elever. Vi hade verksamhetsråd i kväll, och båda pedagogerna som skulle delta blev sjuk. Det löste sig dock ändå, som tur var :-)
Men, innan mötet skulle jag i all hast värma lite mat i mikron...och när jag öppnade luckan vällde rök ut, oj, oj ,oj. Vårrullarna jag värmde blev lite väl värmda, oätliga och brandlarmet gick igång. Jag ringde och meddelade att det inte brann, bara nästan. Men räddningstjänsten fick göra ett besök ändå och avlarma. Och jag har vädrat och vädrat innan mötet. Nu kan man bara ana en svag doft av brända vårrullar.
 
En liten bit av Lukas kladdkaka fick ersätta middagen för mig idag. Och den var rysligt god. Receptet - Leilas kladdkaka som han hittade på nätet.
-Varför valde du just det receptet frågade jag.
-Vi hade bara två ägg hemma och det var enda receptet på kladdkaka med två ägg i, svarade han.
Ja, och så blev det sista utvecklingssamtalet för mig som mamma på Kråkbergsskolan. Mia, Lukas mentor och den bästa mentor man kan tänka sig höll i det sista samtalet innan gymnasiet i höst. Hon vet hur det är att vara mamma till tonårssöner och hon känner igen sig själv i Lukas, vilket underlättar ;-). Mia slutar på skolan om en månad, så tråkigt för skolan och samtidigt önskar jag henne lycka till med det nya, spännande hon ska till. 
 
Mia är musiklärare och hon säger att min son har en en riktigt bra sångröst, ja och så kan han baka kladdkaka. På fredag är det prov i fysik, men då ska Lukas spela hockey i Östersund, så han får göra provet redan på onsdag, och hans mamma känner sig lätt stressad över detta, men inte han, som var sötsugen i kväll och slängde i hop en kaka istället för att plugga fysik. 
 
Nåja, efter att vi fikat har han läst om U = R x I,  att det är kortslutning i en elektrisk krets där det inte finns någon resistans och han har förklarat vad spänning och ström är, allt medan hans mamma städade undan i köket, så förhoppningsvis går det bra på onsdag...
 
♥ Maria