Dramatik på hög höjd

Bitte har skapat en ny tradition, en dag med shopping - loppis och myskväll med övernattning i hennes skärgårdsstuga. 
Efter lite shopping i Råneå, landade vi i Bittes och Görans stuga. Hettan var nästan olidlig den här varma sommardagen.
Alltså var det havet och lite bad på schemat. Stina gjorde som hon brukar trots typ 27° i vattnet, hon skriker och tjoar i 10 minuter minst innan hon är nere i vattnet helt och hållet.
Sedan dukade Bitte upp lite gott på stranden.
När det var kväll, gav vi oss tillbaka till stugan och gjorde i ordning middagen.
Stina grillade förrätten och sedan en underbart god laxrätt som jag abslout ska laga själv hemma någon gång.
Göran kom hem från jobbet och gjorde oss sällskap ett tag...
Värdinnan badar fötterna, och det gjorde även jag och Stina förstås.
Bitte fixar Stinas tånaglar.
Fina fötter och Stina som hade jobbat natt somnade i soffan ute på altan. Göran gick iväg till någon granne och Bitte och jag gick runt i omgiviningarna, pratade om livet, stannade till på bryggan en stund, och sedan klättrade vi upp på en klippa..
En stilla stund i djupa tankar innan dramatiken bröt ut.
Jag kom på att jag nog skulle fota med min mobil, och tappade den så den flög rakt ut i tomma intet. Tittade ner, och det stupade typ 5 meter rakt ner. Oj, oj, oj! -Jag måste ner och söka den sa jag, lite bedrövad med tanke på alla bilder jag har i den. -Det kan finnas ormar sa Bitte, så du kan inte gå utan stövlar.
En promenad tillbaka till stugan, stövlar på och då kom Bitte på att det där var ett arbete för Göran, som fortfarande var och hälsade på grannen. Han kom så klart, tog på sig stövlarna och då vaknade Stina och ville inte missa äventyret. Så vi gick iväg i samlad trupp upp berget, på klippan, och Göran nere i mossan som täckte marken där tursamt nog. Vi ringde min mobil, och Stina såg något som blinkade, och det var moblien. Göran stack ner handen i mossan och fick tag i den!!!
 
Slutet gott allting gott, vi vandrade tillbaka till stugan och efter en kopp te blev det dags att krypa ner i sängen efter en varm och solig dag kryddad med allt som livet ger och allt som ger livet mening, med mina goda vänner.
 
Fortsättning en annan dag, vårt nät hemma fungerar inte än så nu är vi något less, men jag hälsar på hos Frida ibland och kan titta in här då.
 
♥ Maria
.
 

Barnvakt

Ja, vi är tre stycken barnvakter i kväll till en liten, snart 10 månader gammal kille som sover. Förhoppningvis fortsätter  han med det till hans föräldrar kommer hem. Att vi är så många beror nog på att vi inte har något internet hemma just nu. Och då ville alla vara barnvakt. Lukas sitter inne i ett rum med en dator och spelar något. Joel och jag sitter och ser en film, fast jag bloggar ju mer än jag ser på filmen. Killarna har gjort en sväng till Statoil och handlat lite gott. Så vi har det riktigt mysigt här.
Att få ett barnbarn till innebär att jag får köpa lite fler presenter. Och jag gillar verkligen att både köpa och få presenter :-). 
Axel hade fullt upp med att undersöka lillkusinen Olivias presenter. Och jag fick snusa lite på den bedårande fina tjejen. 
Förutom barnvaktandet så har jag ett litet projekt på gång. På en av loppisarna jag varit på köpte jag de här två gjutjärnsgavlarna. Rostiga,  in i bomben. 
Min man inspekterar mitt fynd, och suckar. Men nu är det snart fixat, jag har borstat, blästrat och rostskyddsbehandlat. Just nu pågår målningen. Så när jag inte simmar i Luleälven pysslar jag med det ena och det andra, som att renovera en hopplöst risig gjutjärnssoffa.
Och så kör jag  fram och tillbaka till Coop arena med Lukas som har hockeyläger den här veckan. Inte ens inne i A-hallen är det kallt, bara lite skön svalka :-).
Joel saknar vårt internet så pass mycket så att han gett sig tid att kommunicera med ansvariga på kabelföreningen här i byn. Det är en ideel förening, och det är få av dem som är engagerade som har kunskaper om fiberoptik, och det är just den biten som krånglar nu. Vi är bara fyra abonenter som berörs av strulet. och det är sommar och semester, alltså får vi vänta...
 
Njut av värmen och livet, det är en underbar sommar vi har!
♥ Maria

La dolce vita

Det är problem med fibernätet där vi bor sedan sista strömavbrottet i helgen. Så ingen kommunikation via nätet hemifrån oss på ett tag. På grund av semester kan inte någon fixa det nu, och om det är bra eller dåligt, tja, det har varit rätt skönt i två dagar, men nu fick jag abstinens och åkte hem till Frida. 
Faster Frida som hade varit till frissan den här dagen,
 och fått en fin fläta på köpet.
Vad gör ni i värmen? Förutom att leva det allra ljuvaste liv man kan tänka sig, så tränar vi ibland, sent på kvällen, för något annat är inte möjligt i denna hetta.
Efter Tabatapasset blir det en skön simtur. 
Och så fyller en del år mitt i sommaren. Här förbereder vi presenten.
Och jag tog på mig den fina spetskjolen jag fick av Frida för några dagar sedan.
Och traskade i väg till Lotte för att uppvakta henne.
Hennes fina son Ruben svalkade sig i bubbelpoolen medan vi...
fick dricka bubbel.
Mårtisgården är en fin gammal gård.
Och som ni ser massor av gott fika. Så det är ett måste, att träna för att inte förfalla helt och hållet medan jag lever " det ljuva livet".
Ja, det är rätt så skönt just nu, livet alltså :-)
 
♥ Maria