Final

Vårt Norrbotten kom till final i Norrcupen trots att matcherna på lördagen gick uselt. Tyvärr vann vi inte i finalen, tråkigt, men roligt ändå att vi kom så långt.
Det är inte bara jag som fotar hockeyspelare, Anna tog också några fina bilder.
I första perioden spelade vi riktigt bra och tog ledningen, i andra perioden tappde vi fart och då tog Ångermanland ledningen, och behöll den till det bistra slutet, trist.
Utanför ishallen stod några av papporna från Sunderby SK och grillade hamburgare. 
Här sittar jag just nu och dricker te med min man. Det här fotade jag utan blixt, och sedan ett med,
det blir ett kallare ljus när man använder blixt, men motivet blir ju tydligare. Blixt eller inte...
Lukas blev tacklad rätt så illa på första matchen i dag vilket resulterade i en lårkaka, nu har jag googlat och läst att man ska vila i 48 timmar efter smällen. Det har han inte gjort, han spelade ju i matchen efter...och vad händer nu? Jag ska nog googla lite till.
 
En trevlig helg lider mot sitt slut, jag försöker hålla fast i nuet och sekunderna...
♥ Maria

Kultur och litteratur

 Jag har förutom hockeyn, som inte var rolig alls idag, varit på biblioteket med Axel.
Kusin Vitamin, Birgitta, som tidigare arbetade i Sunderbyn på biblan, var så här tjusig. Varför? Jo därför att filmen Krakel Spektakel, av Lennart Hellsing hade premiär på Kulturens hus i Luleå idag. 
 
Axel visste direkt vad man gör på ett bibliotek. Så bra!
Och så lånade vi hem lite böcker åt den lille herren, nu ska här läsas!!!
Axel har ju börjat gå, tadaa!!!
Men så plötsligt ser han något intressant, och då tvärvänder han och undersöker det som vi vuxna inte längre ser. Med små barn får man upptäcka världen igen och igen.
Trots att våra matcher var supertråkiga i dag, så kunde vi inte slita oss från ishallen. Och i fiket var det så här mysigt!
Och så skyndade jag mig att fota Joel och hans barndomsvänner Viktor och Emma som också kommit till ishallen för att få se vårt Norrbottniska lag spela. Synd att det inte fungerade som de borde ha gjort idag. Någon pappa sa att det nog beror på att de tränat så hårt, vilat för lite och spelat för få matcher tillsammans...kanske det.
Ny dag i morgon, nya matcher och nya krafter.
 
♥ Maria
 
 
 

Hockeyfredag

I helgen har ni chansen att få se på riktigt bra ungdomshockey i Sunderby ishall. Fem länslag, Västerbotten, Medelpad, Ångermalnad, Jämtland och så Norrbotten förstås spelar här. Och Sunderby SK:s P-99 lag säljer både supergott fika och goda hambugare under helgens matcher.
Norrbotten spelar mot Medelpad i morgon 12.00 och mot Ångermanland 17.15. 100 15-åriga killar som hänger här i byn och ishallen i helgen och på läktaren fanns det nästan lika många 15-åriga tjejer...och så alla mammor och pappor då förstås.
♥ Maria