Gott nytt år!

I vänatn på det nya året har jag njutit av den ledighet som varit. Sett hockey, Lukas lag vann mot Brooklyn, jippii!. Läst en bok som var så där...och sett några filmer som jag sett tidigare. Träffat vänner, så skoj och fått rå om min familj, så gott!
Katarina och Jan, så trevligt att träffas och prata om allt från tonårsgossar till stjärnljus ♥
En enda snabb tur in till stan har jag gjort för att hämta ut biobiljetter. Och då passade vi på att besöka Marias affär.
Vad ska jag köpa för mitt presentkort på Klassisk form som jag fick av tomten? Medan jag gick runt i djupa tankar i affären hängde Ingmemar vid disken och pratade mad Maria, och gav henne god råd om både det ena och det andra, entreprenörer emellan :-)
 
 
Några vackra gröna pumlor fick följa med mig hem som var på rea, men presentkortet suger jag på, ett tag till. Men jag har nästan bestämt mig...
I dag tog jag en promenad med min kära. I vanliga fall springer jag hellre än går, faktiskt. Men det gör inte min man :-( han springer ibland med mig, men väldigt sällan. Däremot kan han ta en promenad, om det inte är hockey någonstans just då...och idag var det inte hockey som tur var. Och se det snöar, äntligen!
 
Innan jag badar bastu och börjar fixa nyårsdukningen vill jag önska er alla bloggläsare ett spännande och innehållsrikt 2014, ett år som ni använder till göra allt ni drömmer om och som gör att ni mår bra. Och även om det inte blir som man hade tänkt, så kan det bli bra ändå. Vi väljer vad vi ser och upplever av det som sker. Välj glädje före avund och bitterhet. 
 
Låt inte energin flöda på sådant som inte leder till något positivt. Lite snabba tankar från mig till dig, nu när några timmar återstår av det gamla året.
 
Kramar till er alla från mig!
 
♥ Maria
 
 

Rensat i röran.

När man har fullt upp under veckorna med sitt arbete och sedan har ansvaret för en tonårsson, hus och hem med allt vad det innebär, så väljer jag vad jag lägger mitt fokus på hemma. Jag trivs inte när det är för rörigt och dammigt, alltså ser jag till att hålla efter när det gäller den allmänna röran och dammet. Annat lämnar jag till helgen då mannen kommer hem och får ta sitt ansvar.
 
Sedan har vi mörka rum hemma, eller hade :-) så som ett tillfälligt förråd, som fått växa och frodas så till den milda grad att väggarna nästan började bågna. Det rummet har ingen av oss tagit ansvar för :-( Förrådet var det minsta rummet i vårt hus, ett rum som något av våra barn bott i under en övergångsperiod. Var och en av dem har suktat efter något större då de förvaltat rummet.
 
Och de senaste åren då vi blivit färre hemma har rummet stått tomt och fungerat som ett förråd av allehanda ting. I dag har vi tömt och rensat, och rensat, och...jag tor inte det är sant, att vi har haft så mycket skräp när jag nu ser allt som ska köras iväg i morgon.
 
Amaryllisen blommar för fullt, vackert!
 
 
 
Jag känner mig otroligt nöjd med dagens insats, och har till och med hunnit med en löprunda innan jag nu sjunkit ner i soffan med en kopp te och några chokladpraliner, för det är jag värd!
 
Och förrådet/lilla rummet finns inte längre, för Ingemar rev ner väggen och nu är det dubbelt så stort och på väg att bli ett nytt badrum.
 
♥ Maria
 
 

Stjärnfamilj

Kärnfamilj och stjärnfamilj, den ena föds man in i, för att sedan bygga ut den som vuxen med respektive och eventuella barn. Den andra skapar man med sina närmaste vänner. Båda familjerna kan bli hur underbara som helst eller något man väljer bort. Jag har svårt för att välja bort det som gör mig gott. Och jag älskar min kärnfamilj från djupet av mitt hjärta. Och stjärnfamiljen är något jag skapat av vänner som betyder väldigt, väldigt mycket för mig. Det ena behöver inte utesluta det andra, vilken tur!
 
I går hde vi besök av några som blivit en del av min stjärnfamilj, precis som några till, ingen nämnd ingen glömd :-)
 
Lenita gosar med Axel och hennes man Peter drömmer tillbaka till tiden då deras egna barn var lika små.
Och Axels mormorsmor fanns med på ett hörn under kvällen.
 
 
Med vinslattar hemma kan man värma ihop en god vintoddy eller så väljer du ett billigt vin, för det behövs inga Amaroneviner till det här. Jag valde at ta en deciliter socker, men vill du ha det lite sötare, ta en halvdeciliter till. 
 
Det geniala med en Stjärnfamilj är att den består av vänner som man kan träffa ofta, eller sällan, oavsett så finns där en vänskap och respekt för varandras olikheter som betyder att man kan tycka och tänka olika i mångt och mycket. Man kan diskutera och vara oense utan att sluta tycka om varandra. Och ibland är det just det, att man tycker lite olika som gör det så spännande, där finns alltid något som väcker känslor och som gör att man får värdera, omvärdera och möblera om i sitt förråd av tyckanden och tänkanden. Det är i just sådana möten vi blir till dem vi är ♥
 
♥ Maria