Analys...

I två dagar har vi nu gnuggats i att bli duktigare på att analysera. Och som med allt annat i denna värld, så finns det alltid något nytt att lära. 
Folkhögskolan i Sunderbyn.
I pausen efter föreläsningarna och innan middagen promenerade jag hem i sällskap med några kollegor. Det blev en trevlig stund med dem hemma hos mig.
Vi hade allvarliga samtal om livet och...
vårt uppdrag...så knepigt livet ändå kan vara. Och vad är värt vad? Men om man verkligen vill, så kan man hantera det mesta i den här komplicerade tillvaron som tur är. Och man måste ha höga ambitioner, men man måste inte vara bäst i klassen jämt...eller hur? 
Sedan trippade vi tillbaka till Folkhögskolan och kvällens middag. Här var vi glada och lyfte allt roligt vi har i vårt jobb. Så häftigt det är, att få vara delaktig i processer där elever och pedagoger når högre nivåer. Spännande resor vi fått göra, intressanta skolbesök i andra länder, eller i vårt eget lilla land. Och den här riktigt intressanta och viktiga utbildningen vi nu får. Helt plötsligt fanns inget att bekymra sig över. 
Med de duktiga lärarna Olof, Björn och så Mats kommer vi att bli superduktiga på analys!  Och ni ser på bilden att de också var några modiga rektorer från Boden som valde att stanna i Sunderbyn och till och med sova över här. Vi hade spännande samtal med rektorskollegor från Skellefteå, Älvsbyn och Kalix om hur skolstrukturen ser ut hos dem. 
Sedan blev det middag. Astrid fick visa sin fina medalj från Tjejmilen!!! Och vi kom fram till att god fysik gör jobbet lättare ;-)
Jag cyklade hem, sov några timmar och drömde om olika analysmodeller.
 
♥ Maria

Axel 2 år!

 Vårt barnbarn Axel fyller 2 år idag, hipp hipp hurra!!!
Kalas med små gossar och flickor.
Några mammor och pappor fanns där och en och annan mormor ;-)
En låt åt Axel! Klicka här!  Axels favvolåt just nu, vi har hört den sååå många gånger. Spela den säger han varje gång han kommer till oss och sedan blir det sång och dans :-)
AnnSo i snygg höstrock och halsduk. 
Det är en speciell måne i natt, läste jag. Så har man lust att nattvaka så får man nog se något väldigt ovanligt, för den blir tydligen rätt så röd i natt. Jag har inte lust att nattvaka, men visst vore det skoj att få se den röda månen...eller så stiger vi upp tidigt.
 
♥Maria

Ebeneser

Jag gillar verkligen september. det kunde gärna vara september fram till jul. I kväll blev det after work med Katarina. En super trevlig och rolig väninna. 
Vi började med att titta in i den otroligt vackra kyrkan Ebeneser på Storgatan i Luleå. De har alldeles nyss haft nyinvigning efter renovering. Och Katarina som är inredningarkitekt har fått designa allt. 
Här kan man sitta och fika när man känner för det. Stolarna från Gärsnäs och borden från Hay.
 Och den här galet snygga lampan från Flos.
Fin mosaik i garderoben.
Och toaletterna, det fina golvet som vi ska ha i vårt badrum.
Till och med toaborsten är vald med omsorg.
Katarina lämnar inte något åt slumpen. Men här har hantverkarna placerat spegel lite galet säger hon lite besviket. -Jag hade ju placerat den en bit ut från väggen på ritningen...
Och papperskorgarna, är inte de som var förslagna. Allt var alltså inte på plats, men i det stora hela väldigt snyggt :-) 
Efter lite inredningsfunderingar fortsatte vi till Clarion. 
Lite mat och lite dessert. Menyn var alldeles ny för kvällen. Efterrätten, magisk -  choklad med röksmak och de välde ut rök ur burken då locket öppnades. God, ja den var riktigt god. 
 
En rolig avslutning på den här arbetsveckan och en fin början på helgen.
 
♥ Maria