Spännande, att många hittar hit :-)

Vem som läser min blogg vet jag inte alltid. Jag har en del vänner som säger att de läser den och en del vänners vänner och så vidare. Inte mer än så. Var i världen ni finns vet jag ungefär. I dag ser jag att jag haft besökare på bloggen från 8 olika länder och 26 olika städer.  Skoj! 
Så här vackert vårvinter väder har vi i dag här i Södra Sunderbyn. Ljuvliga dagar.
Jag köpte lite nya blommor och kryddväxter i går.
Myntha och Timjan.
En bukett krispiga tulpaner fick det också bli.
Vi bjöd in Tommi i går kväll, som hyrt vårt gårdshus sedan i augusti, och hans mamma som är här för att flytta hem sin son. Tommi kom hit för att läsa på civilekonomutbildningen men har upptäckt att han inte vill bli civilekonom. Ett lärande för livet det med. Bonus är väl att han också fått lära känna Luleå under tiden.
 
Nu flyttar han i alla fall hem till Västerås och vi har ett tomt gårdshus att hyra ut om någon behöver ett litet boende.
 
Eftersom mina skidor är uppe i Gränsen så får jag nöja mig med annat ute i det fria, kanske en joggingrunda eller något sådant.
 
"Att solen skiner på Sveriges sydligaste pojk är en klen tröst när det är säsongspremiär i Sveriges nordligaste skidort" så skriver min mellanson på Instagram på fredagsmorgonen från Smygehuk. 
 
Två låtar till min gitarrspelande och trummande son i Malmö som längtar hem!
 
Gårdshuset är ledigt, Joel, för både dig och Lovisa om längtan hem är större än vi tror ;-)
 
♥ Maria
 
 
 
 

Andlig spis

Tro det eller ej, men denna lördagsmorgon började jag med frukost på Petrigården i Gammelstad. 
Massor av gott var uppdukat och salen full av damer i olika åldrar, mest damer i den gyllene åldern. Alltså då man inte längre räknar åren så himla noga, vill säga ;-)
Det var Karianne, en av lärarna på skolan som bjöd in mig på den här trevliga frukosten.
Birgitta, var den som hälsade oss välkomna och inledde frukosten med en psalm. Sedan blev det Diana Segerstedt tur som berättade om barn- och ungas psykiska ohälsa.
Ute var det soligaste dagen på länge. Karianne skulle hem för att sedan åka skoter till Sunderbyns skoterstuga med sin man, och jag åkte iväg för att handla lite blommor.
Vårvinter, den bästa årstiden på den här sidan av jordklotet. Gnistrande vit snö och solsken, det är ju därför vi bor här, eller hur!?!
Kyrkbyn badade i vårljuset och jag skyndade i väg till blomsteraffären.
 
♥ Maria

Narnia...

Riksgränsen, här skulle man kunna tro att Narnia ligger, landet där evig vinter råder.
Ner för den här trappen ska vi, en trapp som inte syntes då vi började skotta.
Skam den som ger sig. Jag fick lös många isklimpar då jag skottade som värst, en flög rakt på min näsa, aj, så ont det gjorde! Tårarna sprutade och min man såg förskräckt ut, trodde nog att jag knäckt näsbenet eller något sådant. 
-Nu går du in och vilar dig, sa han bestämt. 
Efter lite näsblod och en kopp te, och inget näsben som var knäckt, kändes livet ändå rätt så bra, trots allt.
De röda husen är snart färdigbyggda. Jag tog en promenad upp dit och kikade nyfiket omkring.
Det kryllade av hantverkare och jag frågade om jag fick komma in och titta. 
-Ska du flytta in hit, frågade en av dem.
-Nej, sa jag, jag är bara nyfiken i allmänhet på hus och hem, sa jag och log.
 
Grundritningen är den samma för alla lägenheter här på Marie Pigg som fjället heter. Men sedan har man förändrat på planlösningen under årens gång. 
 
Kök och allrum blir fint, större yta på köket än hos oss.
De får större kök än vi har, på bekostnad av ett sovrum. Med så stor familj som vi har behövde vi sovrummen, och valde ett mindre kök/allrum då våra hus byggdes. 
Ute på balkongen höll en hantverkare på med att montera glasräcken. Tjusigt!
Jag hade några tidskrifter med mig, en bok och nytt, gott te. Då är det ok med en stormig dag.
På lördag eftermiddag kom solen...nästan fram :-) 
 
Vi lagar god mat, dricker ett glas gott rött vin och lyssnar på Spotify. Innan natten ser vi en kort stund på TV innan vi somnar ovaggade.
 
Jag vill inte åka hem då söndagen kommer, hade gärna stannat en vecka. Nu blev det bara en helg så vi packar,  städar upp och tar tåget hem. Tågresan ska vara ett äventyr, med god matsäck och gott fika. När vi traskat upp till station och hör tåget på avstånd, kommer jag på att jag glömt matsäcken i kylskåpet, suck!!! 
 
Sådant som händer i Narnia!
 
 
♥ Maria