Modevisning

Ibland ger jag mig tid till flärd och fröjd. En sådan kväll var det i går. PENTIK som Annika som är så himla gullig driver har börjat sälja lite kläder också. Kläder av märket AJLAJK. Mysiga, fina kläder i skön kvalité.
Donnorna som jag hade till sällskap. Stina, Mona, Lena, Anne och Bitte.
Anne fyllde år i går så hon firade sin födelsedag med oss. Bitte och Anne är barndomsvänner och fortsätter att vara det genom livet. skoj! Själv har jag tappat många fina barndomsvänner, kanske för att vi bor så långt ifrån varandra. Då vi träffas är det himla roligt, men det kan gå flera år mellan gångerna vilket är lite synd.
Jag fortsätter mingla omkring i min favortiklänning för den här vintern. När jag ser bilden känner jag mig trött på den, kanske dags att köpa något nytt???
 
Ja, å så var det ju modevisning också...
Snyggt!
Den här tyckte jag också om. Skorna är från Scorette.
Allt i fina pudriga färger. 
Thomas som driver det fina lilla caféet Café Nouveau och Annika som har Pentik, den enda PENTIK affären i Sverige. Det ingick en lott i inträdet, som också bestod av Toast Skagen, bubbel, te/kaffe och en chokladbit.
 
Jag har inte hunnit med att besöka det här fina caféet med de nya ägarna än, men det ska jag göra så fort jag hinner. Jag lovar att berätta vad jag tycker. De har after work på fredagar hörde jag, så det kanske får bli något sådant...
 
Efter modevisningen fick man handla i butiken och med 20% rabatt den här kvällen. En riktigt trevlig kväll med väninnor och inspiration inför den vår och sommar vi har framför oss.
 
♥ Maria

Ungt företagande

Min yngsta son går sista året på gymnasiet och som alla andra gymnasieungdomar har de starta ett företag som en del i deras utbildning. 
Deras idé, att designa en kaffe och temugg med inspiration till orten de bor på.
Enkla och fina. De fick sin första leverans för en vecka sedan och nu är snart alla sålda!
En ny är på gång.
Just nu sitter sonen och skriver till alla som inte fick någon den här gången och berättar att nya kommer.
 
 Målet med Ung Företagsamhet är att ge barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. Viktigt för Svergies framtid, så att vi kan behålla den välfärd vi har.
 
Själv ska jag på en nätverksträff i morgon om Entreprenöriellt lärande, som är så mycket mer än att skapa företag. Företag behöver kreativ arbetskraft också. Arbetskraft som är motiverade, engagerade och ser möjligheter mer än hinder.
 
♥ Maria
 

En oplanerad helg som blev en superfin sådan!

I några veckor har mitt barnbarn Olivia frågat mig om jag vill komma på gymnastiken hon går på. Självklart ska jag komma och titta har jag svarat, och också tänkt att någon söndag ska jag knata iväg till vår byaskola och kika.
Den här morognen tog jag mig tid till det. Tid, för att Axel mitt äldsta barnbarn ringde och frågade om de skulle hämta mig. Så bra att ha två barnbarn på samma gymnastik. 
Det är underbart att få se tre, fyra och femåringar springa runt i eufori och testa allt.
Mina barnbarn var inte ensamma där. Nej det var några barn till, men dem fotade jag inte. ;-)
Alla barn var så himla taggade då det blev dags för lekarna, Räven och kycklingarna var på blodigt allvar. Den slutade i frustration för alla barnen då ingen ville vara räv. Vilken utmaning, att bli tagen och sedan acceptera att bli tvungen att jaga dem som inte blivit tagna...
 
Ledarna var så taktiska så de bytte lek snabbt och så var alla glada igen. Jag försökte peppa mina barnbarn efteråt med att säga att Räven måste ju vara snabbast av alla om hen ska hinna få tag på någon. De såg lite skeptiskt på mig och började snabbt prata om annat.  
Alla barn hade med sig vatten i flaska. Så klart, att man blir törstig då man springer runt som ett jehu för att inte bli tagen av rävar och andra monster.
Jag är sååå nöjd över mig själv, som bytt blomjord i mina pelargonier. Nu hoppas jag att de börja växa och blomma så småningom. 
 
Två av mina väninnor dök upp på spontanbesök på lördagen och vi fick en trevlig stund över en kopp te och biscotti, som jag råkade ha hemma. Vår mellanson Joel som bor i Umeå har varit på besök och det är alltid så trevligt. På fredagkväll satt han och jag ensamma i timmar och pratade om allt mellan himmel och jord.
 
-Ååå vad jag älskar dessa stunder, med mina barn, barnbarn och vänner.
 
En fin helg helt enkelt!
 
♥ Maria