Sörjer förlorade bilder, jobbar på, firar födelsedagar med mera...

Dukar fint eftersom min man fyller år. Vi har firat i dagarna två. De som firade med oss dag ett finns tyvärr inte på bild i min dator längre och inte i min kamera heller eftersom jag raderade dem då jag förde över dem till datorn.
 
Under helgen började min dator att strula, och i går tömde IT-Nissarna den och körde in nyare program. Just nu kommer jag inte åt något av det som fanns i den tidigare och jag är helt säker på at allt är borta for ever, tårar trillar på min kind, snyft!
Joel och Lovis kom i går i alla fall.
Monika och...
Osmo, och så min käre man, som såg på fotboll så klart. Grattis min älskade vän!
 
På jobbet har vi haft en liten sommaravslutning på förskolan, de kunde inte komma på vår matlagningskväll och då blev det en liten annorlunda avslutning där i dag.
Miffy vakade över oss och barnen då vi avslutade läsåret hos de yngsta på skolan.
Glada och duktiga pedagoger som snart får semester.
Lite presenter, vi hade några här som skulle tackas, avtackas och någon som vi hoppas får komma tillbaka till hösten. 
En av flera praktikanter som vi haft under vårterminen och som varit så engagerade i allt vi gör på en förskola och skola. Ambitiösa, ödmjuka och tacksamma för allt. Den här killen har fått jobb i två månader på Miljökontoret och det är vi alla glada för eftersom han nu får lön på riktigt. En annan av killarna är en duktig finsnickare som jag hoppas får jobb någonstans där han får möjlighet att nyttja den kompetens och talang han har. Vi har fått se bilder på fantastiska dörrar och möbler han snickrat i sitt hemland.
Sedan har jag suttit med Systematiska kvalitetsarbetet, timme efter timme...och sneglat på den fina present jag fick då och då ;-) Tack snälla ni, ni är de duktigaste förskollärare som finns!!!
Lite bilder har jag i alla fall i min mobil :-) Anita och min brorsdotter Kajsa, i söndags då vi tog en shoppingrunda på stan, fikade på Börje Olssons nyrenoverade konditori. Så fint de har blivit!
Iste serverad på en supersöt bricka, specialbeställd till just detta konditori. Kajsa shoppade järnet, och jag och Anita strosade i affärer och funderade över vad vi kanske skulle vilja ha, eventuellt. En sen lunch på Roasters och sedan var det eftermiddag.  Mina midsommargäster gav sig i väg norrut och hemma blev det vädigt tyst och lugnt...nästan för lugnt, jag längtar redan tills vi träffas nästa gång :-)
 
Det går ju som en dans, att arbeta fast det är sommarlov, för en del så att säga ;-) I morgon fortsätter jag analysera och skriva, planera färdigt för augusti framför allt och för nästa läsår, kanske hinner jag städa lite på mitt kontor också...
 
♥ Maria
 
 

Halv åtta på jobbet

Att pedagogerna på Heden är superduktiga på att laga mat visste ni kanske inte?!!
Att variera avslutningarna så att det inte blir slentrian är en utmaning. Nu fick jag hjälp på vägen av vår skolchef som bjöd oss rektorer på matlagningskurs. Jag stal idén men gjorde om den lite.
 
Vi var på vår skola och jag utsåg tre teamledare till tre team. Ett team till förrätten, ett till varmrätten och ett till efterrätten. De fick fria händer, att välja recept och handla in maten, De övriga fick välja vilket team de ville tillhöra.
Snygga och laddade för matlagning och fest!
Jenny som alldeles just börjat arbeta hos oss ser ut att trivas i sällskapet. Så skönt!
Jag och Eva dukade i skolmatsalen, det kan bli rätt så mysigt med lite extra av allt.
Eva ska sluta hos oss, vilket vi alla tycker är tråkigt, men vi önskar henne lycka till på nya skolan ändå.
Det lagades mat överallt i vår fina hemkunskapssal. Att laga mat åt många gick hur bra som helst.
Idel glada miner medan smöret smälte, köttet stektes och grönsakerna skars upp.
Vår hemkunskapssal är riktigt fin, inredd av HK-läraren Anita.
En fin och god förrätt.
En smakrik varmrätt med lite sting.
Gino till efterrätt alltid gott.
Ett gott samarbete leder till goda resultat!
Alla var så snygga den här kvällen.
En liten paus...
Efter en arbetsdag med att städa i förråd, klassrum och arbetsrum skyndade sig de flesta hem för att piffa till sig lite, och sedan järnet till skolan igen för att laga mat, inte konstigt att alla var lite trötta medan maten gottade sig i ugen.
Presenter till blivande pensionärer
Vi åt tills vi höll på att spricka, sedan var det dags för avtackning av skolans blivande pensionärer.
Så många barn som lärt sig läsa, skriva och räkna under ledning av de här två fina damerna med blommor i famnen. All lycka till er nu när ni börjar något alldeles nytt till hösten, ett nytt liv där ni kan välja varje dag vad ni vill göra. Magda höll ett fint tal till dem, jag sa väl också några ord som tack för alla år på vår skola och i Bodens kommuns tjänst. Själva sa de också många fina ord till oss som blir kvar på skolan ett tag till.
Tack alla ni, för de fina blommorna som jag fick och för ett alldeles fanstastiskt spännande skolår!
 
♥ Maria
 

Mattei, matjessill och midsommar

Festspelen i Piteå ligger lite fel i tid för mig i alla fall, just då jag har som mest intensivt på jobbet.
Aqusticum en orehört bra salong för musik, och ganska självklart på en musikhögskola. Akustiken är den bästa man kan tänka sig.
Katarina, den bästa eventgeneral/organisatör man kan ha. Allt var så bra ordnat och Mattei bäst så klart.
Peter Mattei, uppvuxen i Gammelstad och en världsartist. Jag åkte iväg efter jobbet, trött och stressad, men så glad att jag tog mig tid. För när jag satt mig ner, tagit några djupa andetag och sänkt axlarna lite, så skyndade jag mig att fota honom snabbt, där av de dåliga bilderna. Snabbt För han vill inte bli fotad då han är på scen, och då blir bilderna som de blir, tyvärr.
 
Nåja, efter att han sjungit några minuter var jag helt såld, vilken upplevelse!!!
Även om han inte vill bli fotad så är han förlåten för att han sjöng som en gud. Jag hade den absolut bästa platsen man kan tänka sig. Rad fyra, i mitten rakt framför mig stod han och jag fick hans röst rakt i mitt bröst, så att sockerdricka bubblade i mig resten av konserten och resten av kvällen.
 
De som satt intill mig, en upplevelse bara det, så trevliga damer i olika åldrar. Vi kände inte varandra sedan tidigare, men fick en superbra kontakt bara så där. En var Peters mamma, en annan hans kompis sedan tonåren, den tredje hade träffat Peters mamma på Börje Olssons konditori där mamman jobbade en gång i tiden. Roliga korta samtal mellan låtarna och i pausen.
 
Som den lilla historien då vi fikade och alla runt bordet hade sjungit i samma kör som Peter i kyrkan, även Jari Sillanpää var med i den kören, men körledaren tyckte inte att kören var tillräckligt bra för en resa till Paris, då en gång för länge sedan. Jari, idag en av Finlands största sångstjärnor och Peter en världsstjärna. De fick alltså inte åka till Paris, men två av dem lever gott på sin sångröst i dag.
Det blev midsommar i år igen, trots allt. Vi har bästa helgen man kan ha, då vi hänger med min bror och hans familj. Tyvärr fick vi tacka nej till en grym 60-års fest men det kändes inte bra att lämna en tonåring ensam. Och nu njuter vi av att vara hemma.
Egentillverkad Sangria.
Duka så roligt då man har tid. 
 
Ha en skön midsommarhelg alla bloggläsare!
 
♥ Maria