Dopdagen

Det är alltid lite stress en sådan dag som den här lördagen. Vi fixade i ordning vårt hem och vår trädgård efter allt tårtbak och såg till att de fick en touch av feststämning. 
Lördag och mulet. Vi skulle ju ha sol! Jag sa till alla som såg oroade ut att solen kommer, lagom till 14.00 då dopfesten startar hos oss. Att få plats med 47 vuxna och en gäng barn inne är liiite svårare än ute. 
Precis innan vi skulle i väg till kyrkan, kom solen!
Det var 27° varmt och vi var uppklädda till tänderna. Min man, Joel, Lukas och Axel och Frida.
Joel, vår mellanson hade fått det ärofyllda uppdraget, att bli gudfar åt August.
Lite av vad jag kan visa här på min blogg, alla får ju inte vara med här, och en del har jag inte hunnit fråga om lov, så därför blir det lite skralt från kyrkan.
Maddes familj, Systern sambo Niklas, syster Rebecca, Kenneth bonusfar och så Barbro - Maddes mamma, En skymt av Maddes pappa på rad två. 
Här Maddes mormor Iris, Gullan och Åke. 
Olivia, som hade fullt upp med att hälsa på alla med psalmboken i handen.
Joel Ottestig spelade och vem som sjöng så fint minns jag inte. Präst, den fina Rikard Marklund, som har ett underbart förhållningssätt och gör det så trevligt.
Jag hade min röda sommarkjol på mig. Varmt i kyrkan, fast man inte kan tro det med dessa tjocka stenväggar. Efter dopet blev det ilfart hem, för att sätta på kaffe, te och bära fram tårtor och annat gott.
Presenter, så fina saker som den lille killen fick. 
Gustavs bardomsvänner, dem träffar vi inte så ofta numera, så det var bonus den här dagen att få krama om dem. 
Lite märkligt, att se dem med barnvagnar och små goa babysar. Nyss var de ju barn själva. 
Erik, som bor i Stockholm kom på dopet vilket vi är glada för, han har ju hängt med Gustav i så många år.
Min man, var supernöjd över att få prata gamla hockeyminnen med killarna som han var lagledare för i flera år.
Joel visar sin Lovisa hur han bar korset fram till altaret. Lovisa som jobbade kom lite senare. 
Det var för varmt att ha tårtorna ute, så de fick bli på ett bord på vår veranda. 
Elin valde att sitta inne. 
A-K, Maddes bonusmamma, i vit kavaj, gav mig goda råd om vilken bänkskiva vi ska skaffa till vårt kök. Inte vad jag hade tänkt, så det tål att tänka på, och bra att utmanans i tanken. 
Presentöppning, och vår son Gustav skippade kostymen och tog på sig shorts efter kyrkan. 
Under tiden presenterna öppnades försökte faster Frida vyssa lille August. Han hade också skippat dopklänningen efter kyrkan och hade på sig svalare kläder. Lilla söta gossen 
 
 
 Bloggportalen fungerar sämre än sämst idag. Den har antingen tagit semester, eller så har den fått värmeslag antar jag. Men nu har jag i alla fall fått till lite av allt jag hade i min kamera.
 
 
 
♥ Maria
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Förbereder dop

Jag tog tag i mitt uppdrag på fredag morgon, inför dopet av vårt yngsta barnbarn. Baka tårtor, fixa chokladbollar med mera. 
Jag är så himla glad för att min bror med sambo och dotter kom till oss nu till dopet. Anita är guld värd då man har mycket att göra. Hon har hjälpt till med att garnera tårtorna och fixa kring allt inför mottagningen efter dopet som var hemma hos oss. 
Jag bakade tre långpannetårtor och en prinsesstårta. Det skulle komma 47 vuxna och ett gäng små kottar. Svåraste av allt är ju att veta hur mycket man ska baka. Men hellre för mycket än för lite.
 
En annan svår sak är att rymma allt innan dopet, att få plats i kylskåp. Vi har haft lite tur eftersom Hanna flyttade från vårt gårdshus på måndag, och det är tomt just nu, så kylskåpet där har kommit till användning. 
En annan trevlig sak är att bordet som jag önskat mig i flera år, helt plötsligt stod på altan på fredag kväll.  Min man och snickarsonen Joel kom hem från deras fiskresa på torsdagkväll och sa att de skulle slå ihop bordet på fredag. På kvällen efter allt bak målade jag bordet första varvet. Det behöver målas ett varv till, men det hanns inte med nu. Det gör jag någon dag till veckan. 
 
I kväll kommer våra Stockholmsvänner på middag. Birgitta ställer ut sina tavlor på "Konst i det gröna" här i Luleå i helgen och vi har ju haft en massa annat på g men i kväll ska vi träffas, så roligt!
 
Mer om dopet en annan dag.
 
♥ Maria

Kusiner

Jag har så många kusiner så jag vet faktiskt inte riktigt hur många. Mina barn har också en hel del kusiner. Men inte en bråkdel av vad jag har. Jag har sedan jag var liten umgåtts med en del väldigt ofta och intensivt. Andra känner jag knappt. Så blir det väl när man har oändligt många.
De här två tjejerna, Frida och Alexandra har varit vänner sedan de var riktigt små och kusiner. Trots att de alltid har bott mer än 120 mil från varandra geografiskt, och träffas så där en gång om året, så har de alltid roligt ihop. De syns väl att de är släkt?
I går eftermiddag hängde vi hos Frida. Tjejerna fixade till sig och vi njöt av sommaren på altan.
Jag hade inte tid att måla naglarna, men vad gör väl det. Det är ju ändå sommar och semester.
Vi trippade till busshållplatsen i god tid, jag och I-M. Tjejerna kom i sista minuten. 
I stan skiljdes vi åt, tjejerna gick på Pinchos för att möta upp Fridas vänner, äta och gå på båten. Jag och I-M trippade vidare till Hemmagastronomin. Så fint det blivit efter ombyggnationen. Vi satt ute i den ljuvliga sommarvärmen, åt middag och pratade om livet. 
Te i en fin tekanna fick jag. Fem plus av fem möjliga för den detaljen.
 
Oj, nu kommer fiskarna hem, efter nästan en vecka vid någon fjällsjö. Ska se om de har fisk med sig...
 
Ha det gott!
 
♥ Maria