December :-)

Jag njuter av allt socialt som händer i december som är av den gladare varianten. Som den här helgens skoj.
Storgatan i Luleå. Snö, tjohoo!
Efter Lukas match på lördagskvällen blev det middag på Pinchos. En tapasrestaurang som är rätt ny här i stan, och som nog finns på det flesta ställen i vårt land. Du beställer maten via en app i mobilen. Hämtar den själv då den är klar, precis som på MAX med flera. 
Bröderna T har visst båda två lite dålig syn tror jag...en behöver riktiga glasögon och inte de där från Claes Olsson som hänger på nästippen.
De yngsta gossarna började med var sin godisdrink, utan alkohol så klart!
Alldeles för söt tyckte jag.
Jag valde ett glas Julsangria. 
De är rätt så lika, de här två och ändå inte.
 
Elisabeth på min skola är ett säkert kort att få råd av då det gäller uteställen. Jag valde det hon tipsade om och jag blev supernöjd med maten. Kantarellsoppa, vitlöksräkor och plankstek. Min köttbit var super, precis lagom stekt och saftig. Däremot fick Lollo och Patrik en genomstekt bit som var tunn och torr. Trist.
Mysig inredning.
Roligt, att få med sig något av barnen då man ska ut. Lukas följer gärna med, bara han blir bjudan förstås.
Mamma bjuder så klart, så länge han inte tjänar mer än vad han gör. 
Patrik valde julgott till efterrätt. Jag fotade inte den jag delade med Lukas, och vi delade eftersom vi båda var så mätt.
Stan är fin i snö.
Kusinerna T i stadsparken i snöblandat regn. 
 
Vilken fin helg, roligt att få träffa Lollo, Patrik, och Isak. Bo Kaspers på fredag och Pinchos på lördag och i dag match igen och sedan mys blev det med Olivia och August. 
 
Det som inte blev bra var väl att det blev för mycket kalorier. Så nu, ett pass i Sporthallen, hoppas att jag orkar...
 
♥ Maria
 

Lita av de dagar som flytt...

På skolan pratade vi om dagarna som rinner iväg så grymt fort, och det är lite vemodigt då man tänker på att det är dagarna av livet som rinner i väg som ett yster vårflod. 
Onsdagar är vår förvaltningsdag, en dag då vi rektorer träffar våra chefer och andra tjänstemän på förvaltningen som vi har ett nära samarbete med när det gäller det ena och det andra. Denna onsdag- Astrid som gick i pension för ett tag sedan bjöd oss på tårta, tack gulliga du!
 
Det är en kvinna som inte tar det lugnt trots pensionen, men hon väljer nu vad hon vill lägga all sin energi på. Det handlar om politik och annat spännande som fyller dagarna och så en sväng på bio mitt på dagen då och då...
På skolan är det juligt så man ryser. Här en gran av barnens händer som förskolan fixat.
Agnes har fyllt år, och kollegorna grattade henne.
Våra elever i år 6 har det fint. Deras fröknar hittar på massor med spännande saker.
Det var jultema den här fredagen och alla var julvackra med en twist. Även deras fröknar. Bara rektorn som inte hade ett endaste ett plagg som var rött.
Det blev en fredag även denna vecka och en fin helg som väntar, min man hade fixat godaste middagen åt oss och hans bror med familj.
Saffranspannacotta till efterrätt och sedan järnet till Coop Arena och Bo Kaspers, fint som bara den.
Så glad jag var av att få de här timmarna med härlig musik i min kropp då jag landade hemma sent om sider.
 
♥ Maria

Kaos

När man renoverar blir det kaos, vare sig man vill eller inte. Ett rum är tömt, och ett annat är överfullt. Ur kaos kommer ordning, vilken tur.
 
Vi har renoverat vårt hus i över 30 år. Så van vid oordning är vi. Just nu är det värre än vanligt, men bara på övervåningen. 
Lukas rum är tomt. Han bor i vårt gårdshus nu, och väggarna här inne i hans tidigare rum är inte så fräscha längre. Så i dag har mannen tömt det. I morgon kommer en målare och tapetserar. Vi har en rulle för lite, efter att jag ändrat mina planer, så typiskt mig. Men han får väl göra vad han kan och komma tillbaka igen då sista rullen levereras. Som ni ser så är även golvet i behov av färg.
Lukas är lite besviken på mig som ska tapetsera den här väggen, men var sak har sin tid. Han vill ju ändå inte bo i rummet längre. Golvet ska målas och taket likaså. Hoppas vi blir klar till jul i alla fall.
Skönt att vi inte har kaos överallt. 
Äntligen kom den, snön!
 
 
♥ Maria