Hemma Gastronomin

Förra veckan var jag ute en kväll med två supertrevliga och supermysiga kollegor, Micke och Jenny.
Hemma Gastronomin, mitt nya favoritställe! God mat och mysig inredning. Litet och lugnt på vackraste platsen i stan. Vi hade massor att prata om, så när vi upptäckte att vi nästan var ensamma kvar i restaurangen förstod vi att vi nog skulle göra ett avslut. Så viktigt, att få tid att prata jobb och litet annat sådär prestiglöst och samtidigt roligt att utmana varandra i tanken. Micke drar i väg till Stockholm och nya utmaningar när hösterminen startar och vi önskar honom lycka till och välkommen tillbaka :-)
Luleå, en kväll då stan höll andan, på grund av kylan. Och trots kylan var kvällen vacker i Norra hamn.
 
Hörde i dag vad Göran Hägglund sagt i Almedalen, han tycker att alla elever ska ha idrott varje dag i skolan. Inte alls en dum idé, men i praktiken, ska vi förlänga skoldagen med ett pass till varje dag då, eller ska vi byta bort en lektion per dag mot idrotten? Och hur får vi in alla elever i idrottshallen? På min skola är idrottshallen liten, mycket liten och den är fullbokad varje timme, hela veckan mellan 08.00 och 14.20 då eleverna slutar skoldagen. Och då har vi två pass per klass och vecka inbokade. Men vi kanske ska ha idrott utomhus, inte helt fel i och för sig, men ska eleverna duscha efter passen så blir det en logisitkfråga vi måste lösa...
 
♥ Maria

Engagemang

Viktigt att vara engagerad, för demokratin är ingen självklarhet. Min man är mer engagerad än jag, och har pratat hela dagen om att han inte får missa dagens talare i Almedalen. Just nu hör jag på talaren medan jag skriver, jag kan göra flera saker samtidigt, ibland i alla fall :-)
Och i går kväll hade vi en myskväll med vänner och barn. 
Jag bakade glutenfritt, vilket inte alltid blir så bra. En av gästerna är glutenallerigker och då gjorde jag allt glutenfritt. Minimuffins, som blev riktigt goda. Bakade på mandelmjöl. Men tårtbotten på glutenfritt mjölmix och potatismjöl, blev misslyckad. Måste hitta ett bättre recept till nästa gång.
Löfven ska skapa en jämlik skola som ska bli en av de fem bästa i Europa hör jag, och jag hoppas att vi lyckas med det i så fall. Och han säger något viktigt, att en del barn behöver mer tid, ja, så klart, mer tid i skolan och jag håller med, och funderar genast på hur vi ska lösa det praktiskt. Mer tid varje dag, eller varje vecka eller fler år i grundskolan?
 
Vi är duktiga och kan bli ännu bättre med ledare som tror på vår förmåga och ger oss fria händer att göra det vi brinner för, skapa de allra bästa lärmiljöer för alla olika barn!
Monika ska köra ett "tabata pass", i kväll. Tabata är en form av högintensiv träning och ger snabbt resultat, hmm...och är superjobbigt, jag tror jag ska stupa varje gång, vilket jag nästan gör, och ändå fortsätter jag för det är beroendeframkallande ;-) Och jag har skaffat mig nya hantlar, det blit nog bra, med tiden...
Först en kopp te och en mandelskorpa.
PS, har ni ett bra recept på glutenfri tårtbotten, så tar jag tacksamt emot det.
♥ Maria 
 

En liten paus...

i allt trädgårdsstök. Vi har en vildvuxen tomt, med massor av saker som inte borde finnas där, men som av någon anledning hamnat här och där och överallt. Jag fortsätter drömma om en super fin gård, och jag har massor med idéer och tankar om hur den superfina gården ska se ut och hur den ska ta form. Men ibland behöver jag hjälp, och den hjälpen finns inte alla gånger :-( och då gör jag det jag orkar och lämnar resten, vilket blir rätt så mycket med åren.
Den här bondrosen har funnits på vår tomt i över 75 år! I dag har vi flyttat på den, det är inte första gången. Jag hoppas bara att den fortsätter sin kamp för livet även om den nu hamnade där jordvärmen går fram under dess rötter och stjäl energi.
Att duscha utomhus med himlen som tak och se det gröna vildvuxna från ett annat perspektiv är ljuvligt! Då glömmer jag allt annat som tröttar ut ögat och sinnet.
Bada bastu och ta det lugnt en stund efter allt slit ute eller efter ett träningspass är balsam för själen. Skönt, att se det som är bra och ibland glömma det som är jobbigt. Och tids nog, kanske jag får en gård som är fin för ögat också :-)
Axel hälsar på ibland och vänder upp och ner på min ordning, för inne har jag ordning för det mesta. Och den killen får gärna vända upp och ner på ordningen.
 
Nu ska vi sätta i gång med förberedelser inför kvällens trevligheter med nästan alla barn (en är på Kirunafestivalen, med gipsat ben), och några av våra vänner. 
 
Ha en trevlig helg alla vänner!
♥ Maria