Lånar lite...

Min gamla blogg Humlesurr har läsare varje dag, fast jag inte skrivit något nytt där sedan flera år tillbaka. Roligt i och för sig, för det måste vara något som berör på något vis, tänker jag. Nu lånar jag ett gammalt inlägg av mig själv från den bloggen;

Språket, en källa som aldrig sinar.

”Jag har alltid trott att vi använder språket för att beskriva världen. 

Men nu ser jag att vi genom språket skapar världen, världen är inget förrän vi beskriver den. Och när vi beskriver den skapar vi omedvetet gränser och antaganden som påverkar våra handlingar. Vi beskriver inte världen vi ser, men den värld vi beskriver.”

av David Bohm brittisk fysiker och filosof.

 Jag känner att David i ovanstående fångat något viktigt. Att det vi ser och det vi pratar om blir till just då, när vi sätter ord på vad vi upplever eller känner. Där av,  eftersom vi ser, upplever och känner så olika ibland, så skapar vi olika världar. Där kan konflikter uppstå… om vi inte är medvetna om dessa olika världars existens. För om vi kan det så kanske vi kan mötas någon gång någonstans ändå ♥

Inte så tokigt tänker jag då jag läser det ;-)

Lite bilder från förr, jag orkar inte fota idag, mitt öra värker och det är en vissen jag i dag. Jag har fått medicin, så det är bättre, men inte bra...

 En kväll i Örebro, då Lukas spelade TV-pucken och vi kajkade runt hela Sverige för att få se matcherna som spelades lite här och lite där.
Här en bild från augusti i år, då vi hade några fina dagar i Riksgränsen.
Vi har ett nytt projekt på G. Trappen ner till vår lägenhet löper utmed huset och fylls med mängder av snö och den ska byggas in, så vi slipper skotta massor med snö det första vi gör då vi kommer dit mitt i vintern. Så här såg det ut då vi var där sist och plattan skulle gjutas.
Våra norska grannar har varit snabbare än vi, deras trapphus är klart sedan ett år tillbaka. Syns till höger på bilden. Vårt bygge vilar nu, till nästa sommar då vi fortsätter.
En bild från förra vintern då vi hade rätt så mycket snö här hemma, och vår blåa dörr, som skulle målas om i sommar, det har vi...inte hunnit med. Den är fortfarande sliten och blå, men jag vill flytta den dörren till vårt blivande trapphus i Gränsen och skaffa en ny, svart dörr här, bara min man förstår hur fint och bra det blir då...
 
I morgon är en annan dag, och då har vi planerat en del skoj, så nu ska jag kurera mig, sova och...inte ha ont.
 
♥ Maria
 
 

 

 

Hänt i veckan

Jag har haft rätt så mycket på min agenda den här veckan. Både jobb och privat och helt plötsligt är det torsdagkväll.
Vi har firat våran Axel som fyllde 3 år en kväll,  hurra, hurra hurra!!!
Lite snorig och trött efter att ha firat sin treårsdag i flera dagar. Med kompisar en dag och med sin pappas familj en annan dag, och nu med oss, hej och hå!
Även lilla Olivia var trött, men glad.
Axel älskar att sjunga och sjunger så himla fint. Morbror Joel som numera bor i Malmö har länge sagt att Axel har musiken i sig. Så då köpte vi en mikrofon och förstärkare åt den lille mannen i present. Nu kommer grannarna att få höra Dans och hålligång hela dagarna till ända. 
 
Nu är det så höst det bara kan bli, mörkt på kvällarna och regnet öser ner den här nästan sista septemberdagen. Jag tänder ljus och bläddrar i mina magasin,  skönt efter ett svettigt pass på sporthallen i kväll.
 
 
♥ Maria
 

"Frilansa"

Det är populärt att frilansa, mer i vissa branscher och mindre i andra. Nu i dessa dagar då vi har ont om lärare så upplever jag att fler och fler lärare som närmar sig den magiska pensionsåldern väljer att ta ut den statliga pensionen och sedan arbeta när de känner för det istället för att vara på jobbet vareviga dag. Bra och dåligt. Bra för dem som vill det och sämre för oss som behöver folk på skolan varje dag.
I går blev det en kväll i Norra hamn i Luleå. På Hemmagastronomin närmarare bestämt, för att bara ha det trevligt men också för att avtacka två som slutar på vår skola.
På onsdagarna har man temat "Burgare och bärs" vilket passade oss perfekt.
Carina som ska arbeta på en förskola istället för hos oss på skolan.
P-A, vår slöjdlärare som nu ska frilansa och köra buss när han känner för det. Tråkigt för oss, att de ska göra annat, men roligt för dem som vill det ;-)
Vi hade en superrolig kväll, överlämnade lite presenter, kramades och åt burgare som var riktigt goda. 
Kreativa kockar finns det på Hemmagastronomin, någon valde en dessert med rödbeta i. God sas det att den var.
Jag valde en dessert som också var god, men inte lika wild and crazy, min hade en lakritsmousse i botten med vinbärssorbé som topping. 
 
En onsdagkväll som glittrade lite extra!
 
♥ Maria